Νόστιμη, καλοκαιρινή συνταγή με τομάτα και βασιλικό. Της προσθέτουμε και mozzarella και τη γκρατινάρουμε στο φούρνο. Όνειρο θερινής νυκτός!!!

Υλικά

250 γραμμάρια πένες

400 γραμμάρια mozzarella στον χοντρό τρίφτη

500 γραμμάρια τοματάκια στον τρίφτη

5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικού

200 ml κρέμα γάλακτος

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο για το πυρίμαχο σκεύος

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις σουρώνουμε. Τις βάζουμε σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και τις ανακατεύουμε.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα τοματάκια, το βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 20’.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στις πένες, προσθέτουμε και την mozzarella κι ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 200ο φούρνο για 15’ περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.