Ένα εντελώς καλοκαιρινό πιάτο που αρωματίζεται υπέροχα από το βασιλικό της γλάστρας μας.

Υλικά

1 πακέτο spaghetti (500 γραμμάρια)

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

5-6 μεγάλα φύλλα φρέσκου βασιλικού

500 γραμμάρια τοματάκια στον τρίφτη

½ φλιτζάνι τσαγιού νερό

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου και το βασιλικό.

Σε μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και τσιγαρίζουμε για 1’-2’ το σκόρδο. Προσθέτουμε τα τοματάκια, το νερό, το βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20’-25’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της τομάτας.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα spaghetti ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και σουρώνουμε.

Ξαναβάζουμε τα spaghetti στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και τη σάλτσα τομάτας κι ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. Αν θέλουμε διακοσμούμε με μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.