Η σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι είναι παραδοσιακά η αγαπημένη για την διοργάνωση γάμων και βαπτίσεων. Σε αυτές τις όμορφες στιγμές όμως, μπαίνει συχνά εμπόδιο το κόστος. Τι πρέπει να αποφύγουν λοιπόν κουμπάροι και νέα ζευγάρια, για να έχουν ένα οικονομικό μεν αλλά καλαίσθητο αποτέλεσμα;

Απαντήσεις στο ερώτημα μας δίνει η επαγγελματίας του χώρου Μελίνα Γλαράκη, ιδιοκτήτρια του καλλιτεχνικού εργαστηρίου για το γάμο και τη βάπτιση «Μέλιδρον» στο Αίγιο. Η Μελίνα μετρά 10 χρόνια εμπειρίας σαν επαγγελματίας είναι απόφοιτος της Σχολής Mokume (Σχολή Εικαστικού και Παραγωγικού Κοσμήματος) με σεμινάρια στην κατασκευή σμάλτου, δέσιμο πέτρας κτλ. Η αλήθεια είναι ότι δίνει καλλιτεχνική διάσταση στις δημιουργίες της σαν αργυροχρυσοχόος που είναι και αυτό φαίνεται από τα περίτεχνα στέφανα γάμου, τα κοσμήματα, τις μπομπονιέρες , λαμπάδες και στολίδια που κατασκευάζει η ίδια.

«Η βάπτιση και ο γάμος αντίστοιχα, είναι ένας άδειος καμβάς που γεμίζει με τις επιθυμίες του πελάτη μας» λέει η Μελίνα. «Στόχος είναι να φύγουν οι πελάτες από εδώ χαμογελώντας ξέροντας ότι θα γίνουν όλα όπως τα ονειρεύτηκαν». Τι προτείνει λοιπόν για να αποφύγουν το περιττό κόστος;

13233383_1736777226592016_1577814442_n

1. Πάνω από όλα, δική μου πρόταση είναι πως το απλό, είναι πάντα το καλύτερο, γιατί έτσι δίνεται μεγαλύτερη σημασία στις λεπτομέρειες και το αποτέλεσμα ξεχωρίζει.

2. Δεν είναι απαραίτητα τα ακριβά υλικά για ένα όμορφο αποτέλεσμα. Όταν ο πελάτης μας καταλήγει στο θέμα, το χρώμα και το ύφος που θέλει να έχει ο γάμος ή η βάπτιση εμείς το κάνουμε πραγματικότητα. Σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να προτιμήσει χειροποίητες κατασκευές που προσαρμόζονται απόλυτα στις επιθυμίες του πελάτη.

3. Η μόδα δίνει τάσεις αλλά δεν είναι ανάγκη να την ακολουθούμε τυφλά γιατί συνήθως αυτό συνεπάγεται αυξημένο κόστος.

13250281_1736776483258757_1137281279_n
4. Δεν χρειάζονται ακριβές κατασκευές και πολύπλοκη διακόσμηση για να δείξει ένα ενιαίο και καλόγουστο αποτέλεσμα. Οι υπερβολές στη διακόσμηση είναι η πιο συχνή αιτία για να βγει ο πελάτης εκτός προϋπολογισμού. Από την στιγμή που όλα φτιάχνονται στο χέρι, από το μηδέν, είναι δεδομένο ότι θα είναι ομοιόμορφα και σωστά συνδυασμένα.

5. Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε στο χρώμα. Μπορεί από μόνο του αυτό να κάνει την διαφορά που ζητούσατε. Αν και παραδοσιακά οι περισσότεροι επιλέγουν παστέλ χρώματα, υπήρξαν πελάτες που θέλησαν πχ. ο γάμος τους να έχει θέμα άσπρο-μαύρο. Επίσης πολλοί προτιμούν το σκούρο μπλε. Όσο προχωρημένο και αν ακούγεται, το αποτέλεσμα βγήκε εξαιρετικό γιατί όλα έγιναν από την αρχή και προσαρμόστηκαν στο θέμα.

6. Ο αριθμός των καλεσμένων σας είναι κάτι που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το χώρο που θα επιλέξετε να κάνετε το πάρτι και το κόστος της τροφοδοσίας αλλά και τον αριθμό των προσκλητηρίων, τις μπομπονιέρες κτλ.

13246060_1736777116592027_2088169210_n
7. Τέλος χρειάζεται ρεαλισμός στον προϋπολογισμό. Κοιτάξτε μέχρι που μπορείτε να φτάσετε οικονομικά και παραμείνετε στο budget, χωρίς να παρεκκλίνετε. Μια λίστα με όλα όσα είναι πραγματικά σημαντικά και απαραίτητα με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό σίγουρα θα σας βοηθήσει.

Vaptisi Gamos Melidron – «Mέλιδρον» Βασιλέως Κωνσταντίνου 107 Αίγιο Τηλ. 269110331