Εάν ανήκετε στην κατηγορία «νέος μπαμπάς-νέα μαμά»  και χαζεύετε όλη μέρα το μωράκι σας χωρίς να μπορείτε να το χορτάσετε, προσπαθήστε να περιορίσετε για λίγο τον ενθουσιασμό σας και επικεντρωθείτε στο να βγάλετε μερικές φωτογραφίες μαζί του! Τα μωρά μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα, γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν βγάλετε τη φωτογραφία που θέλετε τώρα, σε δύο μήνες που θα το θυμηθείτε ξανά, το μωράκι σας θα είναι αισθητά πιο μεγάλο και θα έχετε χάσει την ευκαιρία να το φωτογραφίσετε σε όλες της φάσεις της ανάπτυξής του!

Τα κινητά τώρα πια και οι ταμπλέτες έχουν διευκολύνει πολύ το θέμα της φωτογράφισης! Εμείς θα σας δώσουμε 5 tips για να σας το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο:

  1. Εκμεταλλευτείτε τις 2 πρώτες εβδομάδες του μωρού σας που είναι πραγματικά πολύ μικρούλη και βγάλτε το φωτογραφία με μικροσκοπικά καπελάκια, μαξιλαράκια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!782f38fee4b07710b6b9edee44d0db60
  2. Να είσαστε πάντα προετοιμασμένοι για το τι θα μπορούσε να προκύψει κατά διάρκεια της φωτογράφισης και φυσικά μην αφεθείτε πολύ στο έργο σας ξεχνώντας τις ανάγκες του μωρού!
  3. Βάλτε φαντασία και φωτογραφίστε λεπτομέρειες του μωρού σας από κοντά, π.χ. τα ποδαράκια του ή τα χειλάκια του. Μπορείτε να βγάλετε ‘’στημένες’’ φωτογραφίες ή πιο φυσικές π.χ. όταν κοιμάται ή όταν είναι ξύπνιο ή όταν παίζει με τα ποδαράκια του, που είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι των μωρών. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα ωραίο ντεκόρ ή να το φωτογραφίστε σε απίθανα σημεία π.χ. μέσα σε ένα μεγάλο καλάθι.newborn-basket
  4. Βρείτε έναν κοντινό σας άνθρωπο να σας βγάλει φωτογραφία με το μωρό σας σε διάφορες στιγμές της καθημερινότητάς σας όπως π.χ. την ώρα που το κοιμίζετε ή το ταΐζετε.3ad70f6ab98d5df695e369a64166c166
  5. Να έχετε πάντα υπομονή! Εσείς μπορεί να έχετε διάθεση να απαθανατίσετε κάθε στιγμή με το αγγελούδι σας, εκείνο όμως μεγαλώνει και έχει τις δικές του ανησυχίες, γεγονός που θα μπορούσε να δυσκολέψει πολύ το έργο σας !

Η προσωπική σας δουλειά είναι ασφαλώς ανεκτίμητη ωστόσο θα μπορούσατε να απευθυνθείτε και σε έναν επαγγελματία φωτογράφο που, εκτός από εμπειρία, θα έχει και τα κατάλληλα φίλτρα που θα ομορφύνουν ακόμα περισσότερο την εικόνα!

Σε κάθε περίπτωση, είτε μόνοι σας είτε με τη βοήθεια ενός επαγγελματία, μη λησμονήστε να βγάλετε το μωρό σας όσο πιο πολλές φωτογραφίες μπορείτε! Ο χρόνος θα περάσει πολύ σύντομα και το υλικό αυτό θα είναι πλέον πολύτιμο για εσάς!