Κάθε νέα μαμά γνωρίζει ότι το δέρμα ενός μωρού είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και χρειάζεται ειδική φροντίδα. Προκειμένου να το κρατήσουμε καθαρό και να αποφύγουμε ξηρότητα και μολύνσεις, απαιτούνται τα κατάλληλα προϊόντα αλλά και το κατάλληλο σύστημα. Δες, λοιπόν, στη συνέχεια πως να περιποιηθείς το μωρό σου εύκολα εξασφαλίζοντας την υγιεινή του προστασία.

“Επιχείρηση” μπάνιο

Για το μπάνιο του μωρού σου καλό είναι να αγοράσεις ένα μαλακό σφουγγάρι. Ακόμα καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τα δαχτυλά σου, καθώς το δέρμα ενός μωρού είναι πολύ λεπτό. Διάλεξε ένα βρεφικό σαμπουάν και αφρόλουτρο. Φρόντισε να σκουπίσεις το βρέφος πολύ καλά με την πετσέτα, όταν τελειώσεις. Δοκίμαζε πάντα το νερό πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία. Πρέπει να είναι χλιαρό.

Καθαρισμός αυτιών

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μπατονέτες στα αυτιά των μωρών. Είναι προτιμότερο να καθαρίζονται εξωτερικά με μια μαλακή πετσέτα.

Φροντίδα για τα μάτια των νεογνών

Τα νεογνά εμφανίζουν συχνά τσίμπλες στις γωνίες των ματιών τους. Για να τις καθαρίσεις, χρησιμοποίησε ένα φυσιολογικό ορό και καθάρισε απαλά με μια γάζα αποστειρωμένη. Σημειώνεται ότι από την KARABINIS MEDICAL κυκλοφορούν οι νέες αποστειρωμένες γάζες Alfashield για βρέφη που αποστειρώνονται με ατμό. Είναι δερματολογικά ελεγμένες και εγκεκριμένες με την κορυφαία πιστοποίηση proDerm και αποτελούν την πιο αγνή και αξιόπιστη λύση για τον τοπικό καθαρισμό των ματιών, του αφαλού, αλλά και του δέρματος των νεογέννητων.

Οι γάζες αυτές, φτιαγμένες από 100% βαμβάκι είναι εξαιρετικά απαλές, άοσμες και ιδανικές για την ευαίσθητη επιδερμίδα των μωρών, καθώς δεν προκαλούν αλλεργίες και ερεθισμούς. Διαθέτουν μεγάλη απορροφητικότητα, είναι υδρόφιλες και δεν αφήνουν κατάλοιπα. Διατίθενται σε συσκευασία των 50 τεμαχίων.

Κόψε τα νυχάκια του μωρού

Τα νύχια των μωρών είναι μαλακά. Μπορείς να αφαιρέσεις τα περιττά τμήματα προσεκτικά με μια πολύ μαλακή λίμα. Όταν αρχίζουν να σκληραίνουν, ο ευκολότερος τρόπος είναι να τα κόψεις την ώρα που κοιμάται ή μετά το μπάνιο με το ειδικό ψαλιδάκι.

Διαβάστε επίσης:

“Κεφάλαιο” θέρμανση: Πως να πετύχεις την ιδανική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια των clima experts