Είσαι μαμά; Σίγουρα είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς ρόλους στη ζωή σου. Ιδιαίτερα εν μέσω κορονοϊού πολλές ήταν οι μητέρες που ένιωσαν ότι ξεπέρασαν τα όριά τους. Αυτό άλλωστε δείχνουν και τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της Fisher-Price σε συνεργασία με την Mark Collins.

Οι Ελληνίδες μαμάδες εν μέσω πανδημίας:

· Περισσότερες από 8 στις 10 γυναίκες (82%) διαπιστώνουν ότι η ανατροφή των παιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 τις έκανε να αισθάνονται περισσότερο εξαντλημένες. Επιζητούν παραπάνω χρόνο για τον εαυτό τους, κυρίως για να ξεκουραστούν και να επανέλθουν.

· Περισσότερες από το 34% των μαμάδων, δηλώνουν ότι κοιμούνται λιγότερο κάθε βράδυ. Πρόκειται για απόρροια της επιπρόσθετης πίεσης που έχουν υποστεί λόγω πανδημίας. Ο μέσος όρος απώλειας ύπνου είναι 2 ώρες και 46 λεπτά ανά διανυκτέρευση.

Η Fisher-Price, έχοντας καταγράψει όλες αυτές τις ανάγκες των Ελληνίδων μαμάδων, τους υπενθυμίζει ότι πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν ένα απαραίτητο διάλειμμα. Άλλωστε καλή μαμά είναι η ξεκούραστη μαμά!  Στο πλαίσιο αυτό, κατανοώντας την ανάγκη της μαμάς για ξεκούραση, έχει δημιουργήσει προϊόντα βρεφανάπτυξης και βρεφικά παιχνίδια που βοηθούν το μωρό να κοιμηθεί και τη μαμά να χαλαρώσει.

Σύμφωνα με την έρευνα της Mark Collins, ο ύπνος για τους γονείς με μικρά παιδιά αποτελεί το σημαντικότερο θέμα.

Στην Ελλάδα τα στοιχεία δείχνουν ότι:

· Το 82% των μαμάδων αναφέρουν ότι θεωρούν πλέον τον ύπνο ως ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα και όχι κάτι αυτονόητο.

· Το 51% των μαμάδων δηλώνουν ότι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έβαλαν τελευταίο τον εαυτό τους. Έθεσαν ως προτεραιότητα τη φροντίδα της οικογένειας ή την εργασία τους.

· Περισσότερες από το 1/3 (36%) των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι δεν έχουν επικεντρωθεί στην ευζωία τους (wellbeing) εξαιτίας της ακόμη μεγαλύτερης πίεσης λόγω πανδημίας.

· Τα 3/4 (73%) των μαμάδων συμφωνούν ότι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να λάβουν φέτος είναι ξεκούραση και χαλάρωση.

Τέλος, στην ερώτηση για το τι αποζητούν περισσότερο οι μαμάδες όταν τελειώσει η πανδημία Covid-19:

· Το 44% των μαμάδων ονειρεύονται μια βραδιά με φίλους

· Το 37% των μαμάδων επιθυμούν μια εμπειρία spa ενώ

· Το 37% των μαμάδων εύχονται να παρακολουθήσουν μια ταινία με φίλους ή τον σύντροφό τους.

Διαβάστε επίσης: Είσαι μαμά; Πως να κάνεις γυμναστική με τα παιδιά