του Κωνσταντίνου Εφραιμίδη

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της εκδρομής μας στις Σπέτσες ενόψει του Spetse Classic Yaught Race 2015 (που είχα την χαρά να συμμετέχω ως πλήρωμα σε ναυτοπροσκοπική λέμβο) πιστεύω ότι ήταν οι ημέρες που ο Γιάννης ξαφνικά ξεπετάχτηκε-ξεψάρωσε-μας αγόρασε!

Από την Πέμπτη το βράδυ που το θαλάσσιο ταξί μας πέρασε από Κόστα-Σπέτσες έως την αντίστοιχη επιστροφή μας, μαζί όλη η ομάδα των.. δεινών ιστιοπλόων, την Κυριακή, ο Γιάννης δεν σταμάτησε να εκπλήσσεται και να αντιδρά, όπως δεν μας έχει συνηθίσει. Η καλοκαιρινή αύρα, η after hours βόλτα στη πόλη σε συνδυασμό με τα αλογάκια, τις βαρκούλες και την θάλασσα, δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα «επιτέλους-πατάω-στα-πόδια-μου-και-είμαι-μεγάλος-και-απαιτώ-και-διεκδικώ-και-τέλος».

Λίγους μήνες πριν γίνει δύο αρχίζει και αποκτά την δική του προσωπικότητα, ενώ παράλληλα ανακαλύπτει τον κόσμο πέρα από την Αθήνα. Είναι λογικό λοιπόν (φαντάζομαι), όταν ξαφνικά ξεφεύγει από την καθημερινότητα και την ρουτίνα της πόλης και μεταφέρεται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο τότε όλα αλλάζουν. Μεταξύ μας χαίρομαι που αλλάζει και χαίρομαι που αποκτά (έντονη) προσωπικότητα… σαν το μπαμπά του (#prouddad). Οι πιο έμπειροι θα πείτε: «και που είσαι ακόμα» αλλά όπως έχω ξαναπεί, τώρα ανακαλύπτω τον τροχό και κάθε ανακάλυψη είναι μαγική και ωραία.

b-1-2015Στον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να δείτε το πριν και το κατά των Σπετσών.

  ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ
Ύπνος 21:00 στο κρεβάτι 24:00 στο καρότσι
(και όταν περνούσε αλογάκι-άμαξα ξυπνούσε για να το χαιρετήσει)
Αλογάκια Στο Αττικό πάρκο και
στα Βιβλία
Συνεχώς στο δρόμο μαζί με άμαξες και καμπανάκια, φωτάκια κτλ
Βάρκες
(από το φουσκωτό έως το δελφίνι, όλα είναι βάρκες..)
Ήρεμες βαρκούλες στο Ξυλόκαστρο, στα Βιβλία και σε παιχνίδια Υπερδραστήριες βάρκες να πηγαινοέρχονται, τεράστια ιστιοπλοϊκά και θαλαμηγοί
Παγωτό Όχι Μηχανής χωνάκι βανίλια (και φυσικά μόνος του)
Φαγητό Περίπου στις 13:00 Κάτι τσιμπούσαμε όλη τη μέρα
Μπάνιο στη θάλασσα Όχι Πλέον ναι!
(έπιασε τόπο και το baby swimming)
Νερό Πάθος Ακόμα περισσότερο πάθος
Σκανταλιές Βάψιμο τοίχου με μαρκαδόρους Βάψιμο τα πάντα-όλα με μαρκαδόρο
Εγώ Περήφανος Περήφανος

Το μετά, μας περιμένει να το ανακαλύψουμε… Τόσο για εμένα, με την παρθενική μου συμμετοχή στον ιστιοπλοϊκό θεσμό, όσο και για τον Γιάννη με το ξεψάρωμα ενεργειών και συναισθημάτων, η νεοαποκτηθείσα εμπειρία των Σπετσών θα μας δώσει δύναμη να φτάσουμε έως τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Βρήκαμε το άρθρο στο dadsrules.gr