Ο Δεσμός είναι μία από τις σημαντικότερες οργανώσεις της χώρας, καθώς αποτελεί αποτελεσματικό και αξιόπιστο συνδετικό κρίκο για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Ουσιαστικά, συνδέει οποιαδήποτε προσφορά από ιδιώτες, εταιρίες και ιδρύματα με διαπιστωμένες, καταγεγραμμένες ανάγκες φορέων και οργανισμών σε όλη την Ελλάδα. Ο Δεσμός δημιουργεί προγράμματα και δράσεις για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, αλλά και πλήθους σκοπών και ειδικών ενδιαφερόντων σε τέσσερις πυλώνες: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση κρίσεων & Αποκατάσταση.

Στις 27 Νοεμβρίου η ομάδα του ανακοίνωσε ότι η Μαρία Σάκκαρη, η κορυφαία τενίστρια με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα είναι η πρώτη πρέσβειρα του ΔΕΣΜΟΥ και θα συμβάλλει με το ήθος και τις αξίες της στη διάδοση του σημαντικού έργου του.

DESMOS
MARIA SAKKARI

«Πιστεύω πολύ στην αξία της προσφοράς και στη συμμετοχή στα κοινά, γιατί έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν κύματα θετικών αλλαγών για όλους μας. Για το λόγο αυτό, με πολλή χαρά, αποδέχτηκα την πρόταση του Δεσμού να προσφέρω και εγώ με τον δικό μου τρόπο, ως πρώτη Πρέσβης. Ταυτίζομαι με τις αξίες του Δεσμού – σκληρή δουλειά, επιμονή, διαφάνεια – και ελπίζω με τη συμμετοχή μου να εμπνεύσω τη νέα γενιά, όπως έχω εμπνευστεί και η ίδια από το όραμα του Δεσμού», σχολίασε η Μαρία Σάκκαρη.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δεσμού, Αλέξια Κατσαούνη δήλωσε: «Ο Δεσμός ξεκίνησε το 2012 μέσα από τον προβληματισμό μιας παρέας 5 νέων γυναικών που θέλησαν παράλληλα με τις επαγγελματικές δραστηριότητες τους, να δημιουργήσουν ένα δίκτυο κοινωνικής προσφοράς. Επιδιώκουμε κάθε δωρεά, σε είδος ή χρήματα, να “πιάνει τόπο” με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, βοηθώντας έτσι ουσιαστικά όσους έχουν ανάγκη. Πιστεύουμε ότι με τη Μαρία Σάκκαρη, ως πρώτη Πρέσβη του Δεσμού, θα μπορέσουμε να προωθήσουμε τις κοινές μας αξίες και να μυήσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους στην δύναμη της προσφοράς. Την καλωσορίζουμε και την ευχαριστούμε για τον ενθουσιασμό και την αγάπη της».