Τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου έχεις κοιτάξει κάτω κι έχεις δει ότι τα πάλαι ποτέ καθαρά σου sneakers έχουν χάσει τη λάμψη τους. Γι’αυτό το λόγο παρακάτω βρίσκεται ο πιο εύκολος τρόπος να τα καθαρίσεις, έτσι ώστε να είσαι πανέμορφη από πάνω έως κάτω εύκολα και γρήγορα!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι…μωρομάντηλα, και θα σου εξηγήσω γιατί. Συνήθως τα sneakers σου χρειάζονται απλά ένα εξωτερικό πέρασμα που θα καθαρίσει τη σκόνη και τους λεκέδες από πάνω τους, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις να στεγνώσουν επί μέρες ολόκληρες, όπως γίνεται κάθε φορά που τα βάζεις στο πλυντήριο. Γι’αυτό το λόγο αξίζει να τα περνάς με ένα ταπεινό υγρό μαντηλάκι κάθε φορά που βλέπεις ότι λεκιάστηκαν, ώστε να μην κατακάθονται οι λεκέδες στα sneakers σου και να μη χρειάζεται να τα πλένεις τόσο συχνά!

 

clean-sneakers-2

 

Το μόνο που έχεις να κάνεις, όσον αφορά την τεχνική, είναι να περάσεις την εξωτερική επιφάνεια με το μωρομάντηλό σου μέχρι να δεις ότι η σκόνη και οι λεκέδες έχουν φύγει. Αν θες μπορείς να περάσεις και τη σόλα του παπουτσιού.

Αν φοβάσαι ότι μπορεί τα παπούτσια σου να ξεβάψουν, δοκίμασε πρώτα στην εσωτερική πλευρά σε ένα μικρό σημείο. Οφείλω να προσθέσω, πάντως, ότι είναι σχεδόν απίθανο να ξεβάψουν, μιας και τα μωρομάντηλα καθαρίζουν πολύ απαλά.

Η τεχνική αυτή δουλεύει ακόμα και σε αρκετά βρώμικα παπούτσια αλλά και ως ελαφρύς καθαρισμός του εσωτερικού τους, αλλά αν δεις ότι δεν καθαρίζουν αρκετά τότε σίγουρα μπορείς να τα περάσεις με ένα υγρό σφουγγαράκι και υγρό πιάτων στο χέρι, ή με ήπιο απορρυπαντικό στο πλυντήριο!