Την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας γιορτάζουν όλες οι μανούλες. Οι παραδοσιακές μανούλες, οι μανούλες που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά, οι μανούλες που άφησαν την καριέρα τους για τα παιδιά τους, εκείνες που συνδυάζουν μητρότητα και προσωπική ζωή, εκείνες που έχουν χωρίσει, εκείνες που δεν είναι πια ανάμεσά μας, εκείνες που έχουν χάσει τα παιδιά τους. Όλες τους. Και φυσικά, και οι «αντισυμβατικές» μανούλες.

Αυτό ακριβώς ήθελε να αναδείξει η φωτογράφος Celia Sanchez, η οποία είναι και η ίδια μαμά εδώ και 11 χρόνια. Έτσι, έφτιαξε ένα φώτο-άλμπουμ από μητέρες που δεν συμβαδίζουν με την παραδοσιακή εικόνα της μαμάς που έχουμε στο μυαλό μας. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι είναι υποδεέστερες από εμάς τις υπόλοιπες στον ρόλο τους. Κάθε άλλο, η Celia ήθελε να αναδείξει πως όπως και να μοιάζει μία μαμά, η αγάπη της προς το παιδί είναι ανιδιοτελής και άπειρη.

Είτε έχουν τατουάζ, είτε ξυρισμένα μαλλιά, είτε έντονο μακιγιάζ, πετυχημένη μητέρα είναι εκείνη που προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί στο παιδί της και το αγαπάει χωρίς όρους. 

Η έκθεση με τις φωτογραφίες της έχει τον τίτλο “Devoted” (=αφοσιωμένη) και στοχεύει στο να αλλάξει την οπτική της κοινωνίας για το πως θα έπρεπε ή όχι να μοιάζει μία μαμά. Σημασία, για την Sanchez, δεν έχει η εμφάνιση μίας μαμάς και αυτό το μήνυμα θέλει να επικοινωνήσει μέσω της τέχνης της.

Δείτε ακόμη: Διάσημες μαμάδες μας δείχνουν το αληθινό τους σώμα μετά την γέννα – Χωρίς ρετούς και φίλτρα!