Σήμερα, 4 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων.

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

παγκοσμια ημερα αδεσποτων ζωων (7) παγκοσμια ημερα αδεσποτων ζωων (6) παγκοσμια ημερα αδεσποτων ζωων (9) παγκοσμια ημερα αδεσποτων ζωων (3) παγκοσμια ημερα αδεσποτων ζωων (11)

Το That’s Life βγήκε στην Αθήνα και βρήκε -δυστυχώς- πολλά από αυτά τα τα ταλαίπωρα ζωάκια να περιπλανώνται, να ψάχνουν λίγο φαγητό σε κάδους σκουπιδιών και ένα χάδι από κάποιον περαστικό, να προσπαθούν να διασχίσουν δρόμους χωρίς να σκοτωθούν από διερχόμενα οχήματα και γενικά, να προσπαθούν να επιβιώσουν.

Πάντα δείχνοντας πως τα “ζώα” συχνά είναι ανώτερα από τον άνθρωπο σε επίπεδο βασικών αξιών, που εμείς έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε.

παγκοσμια ημερα αδεσποτων ζωων (12) παγκοσμια ημερα αδεσποτων ζωων (5)

Γι’αυτό, μη ξεχνάτε τα αδέσποτα, όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα. Βγάλτε τους λίγο φαγητό και νερό σε ασφαλή σημεία, ένα χαρτόκουτο για να προστατεύονται από το κρύο… και το κυριότερο, αν θέλετε ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι, μην αγοράσετε αλλά υιοθετήστε ένα. Θα έχετε μειώσει τα αδέσποτα και ταλαιπωρημένα ζώα κατά ένα ακόμη.