Από την Ελβετία προς όλον τον κόσμο, ο οίκος La Prairie και το ETH (Eidgenössische Technische Hochschule), το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ευαισθητοποίηση και την προφύλαξη των ελβετικών παγετώνων. 

Η La Prairie εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο φιλανθρωπικού χαρακτήρα και δωρίζει μέρος των διαδικτυακών της εσόδων για την προστασία των παγετώνων μέσω του Ινστιτούτου ETH.

Η ατέρμονη αναζήτηση της La Prairie για διαχρονική ομορφιά ενέπνευσε τον Οίκο να υποστηρίξει πρωτοβουλίες που προσπαθούν να διατηρήσουν και να προωθήσουν τον πολιτισμό και την επιστήμη μέσω ενός μοναδικού οράματος για την ομορφιά – μέσω του πρίσματος της Ελβετίας.

Έχοντας αυτό υπόψη, ο Οίκος La Prairie έχει δημιουργήσει μια συνειδητή, ουσιαστική στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, βασισμένη σε τρεις πυλώνες: Την Ελβετική Ταυτότητα, την Επιστήμη και τη Τέχνη καθώς και τον Πολιτισμό, που συνδυάζουν ιδανικά τη δέσμευση του Οίκου να προσφέρει αξιοσημείωτη υποστήριξη σε όλο τον κόσμο.

Η La Prairie, δημιουργημένη σε μια χώρα με εξαιρετικό φυσικό πλούτο, έχει δεσμευτεί να σέβεται, να διατηρεί και να επιστρέφει στην ανεξάντλητη πηγή έμπνευσής της, τη διαχρονική ομορφιά της Ελβετίας.

Με γνώμονα την αγάπη και το σεβασμό προς το περιβάλλον για τη γενέτειρά της και ταυτόχρονα όντας ευγνώμων για την έμπνευση που αυτό της παρέχει, η La Prairie επέλεξε να συνεχίσει να υποστηρίζει έρευνες σχετιζόμενες με τους παγετώνες που διεξάγονται από το τμήμα Glaciology στο ETH της Ζυρίχης, του κορυφαίου πανεπιστήμιου της Ευρώπης.

Ο ελβετικός οίκος πολυτελούς περιποίησης της επιδερμίδας θα ξεκινήσει μια ενέργεια ενίσχυσης σε επιλεγμένες online e-boutiques από την 1η Αυγούστου – Εθνική Ημέρα της Ελβετίας – με σκοπό να κινητοποιήσει τους πελάτες της να ενασχοληθούν με τη διατήρηση και την προστασία των παγετώνων, ένα από τα πιο απειλούμενα τοπία της Ελβετίας.

εθνική ημέρα ελβετίας

La Prairie – ETH Foundation – Εθνική Ημέρα Ελβετίας – Μία γιορτή με Ελβετική ταυτότητα, μία υπόσχεση συνεχούς υποστήριξης

Οι παγετώνες των Ελβετικών Άλπεων επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή καθώς είναι άμεσοι αποδέκτες των επιπτώσεων της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας. Μαζί με άλλους παγετώνες ανά τον κόσμο, η συνεχής τήξη τους συνέβαλε πράγματι σε επιζήμιες αλλαγές στη στάθμη της θάλασσας. Το λιώσιμο του πάγου από παγετώνες παγκοσμίως έχει αυξήσει τη στάθμη της θάλασσας περίπου 10 με 20 εκατοστά (4 έως 8 ίντσες) τα τελευταία εκατό χρόνια.

Αυτό το ανησυχητικό ποσοστό – όπως γνωστοποιήθηκε από τη Διακυβερνητική Ομάδα Κλιματικής Αλλαγής (IPCC) – παρακίνησε τη La Prairie να συμβάλει περαιτέρω στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο, χρηματοδοτώντας την πρωτοποριακή έρευνα παγετώνων στο Πανεπιστήμιο ETH της Ζυρίχης. Φέτος, η οικονομική του υποστήριξη έγκειται στην άμεση στήριξη του τμήματος που ασχολείται με τις πάνω στρώσεις των παγετώνων και την επιρροή τους.

εθνική ημέρα ελβετίας

Ελβετική ταυτότητα: Δρα για τη διατήρηση της ελβετικής ομορφιάς σε όλον τον κόσμο

Τα τελευταία χρόνια, ερευνητές των Άλπεων έχουν πειραματιστεί με την ιδέα της κάλυψης των αλπικών παγετώνων με γεω-υφάσματα για την προστασία του πάγου από το λιώσιμο. Ενώ ο μηχανισμός με τον οποίο τέτοια καλύμματα εμποδίζουν την τήξη είναι κατανοητός, τόσο η τοποθέτηση όσο και η οικονομική σημασία τους παραμένουν ανεξερεύνητα. Υπάρχει άμεση ανάγκη να γνωστοποιηθούν αυτές οι παράμετροι για να κατανοήσουμε τη δυνατότητα κάλυψης ως βιώσιμων λύσεων κατά της τήξης των παγετώνων, στην Ελβετία και σε όλο τον κόσμο.

«Εμπνεόμαστε συνεχώς από την ομορφιά της Ελβετίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να εργαστούμε για τη διατήρησή της και να προσφέρουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση αυτής της καινοτόμου έρευνας», δήλωσε ο Patrick Rasquinet, Διευθύνων Σύμβουλος της La Prairie.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε τους ακαδημαϊκούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της περιβαλλοντικής έρευνας. Ένα τέτοιο πρωτοποριακό έργο θα βοηθήσει στην προστασία όχι μόνο της φυσικής ομορφιάς της γενέτειρας της La Prairie αλλά και του φυσικού πλούτου σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας τους πόρους της για τις επόμενες γενιές », πρόσθεσε.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από τη συγκεκριμένη δράση της Εθνικής Ημέρας της Ελβετίας θα συμβάλουν στη χρηματοδότηση του προσωπικού καθώς και στην κάλυψη του κόστους που σχετίζεται με την απόκτηση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού που απαιτείται για τη διεξαγωγή ερευνών.

εθνική ημέρα ελβετίας

La Prairie – ETH Foundation – Εθνική Ημέρα Ελβετίας – Πολυτέλεια και προσφορά

Για να προσφέρει στους πελάτες της την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η La Prairie θα δωρίσει μέρος των διαδικτυακών εσόδων που θα καταγραφούν στην Εθνική Ημέρα της Ελβετίας στο Ίδρυμα ETH.

«Αντλούμε συνεχώς έμπνευση από την ατέρμονη ομορφιά της Ελβετίας. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αξίες μας το να εργαστούμε για τη διατήρησή των παγετώνων και παράλληλα να δώσουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση αυτής της καινοτόμου έρευνας», δήλωσε ο Patrick Rasquinet, Διευθύνων Σύμβουλος της La Prairie. «Πιστεύουμε ακράδαντα πως είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε τους ακαδημαϊκούς που εργάζονται στον τομέα της περιβαλλοντικής έρευνας, προκειμένου να προστατευτεί όχι μόνο η φυσική ομορφιά της γενέτειρας της La Prairie, αλλά και να διατηρήσει τους πόρους της για τις επόμενες γενιές», πρόσθεσε.

εθνική ημέρα ελβετίας