Στόχος όλων μας πάνω απ όλα πρέπει να είναι η υγεία, όλες οι γυναίκες λίγο πολύ θέλουν να χάσουν ή να πάρουν μερικά κιλάκια για να φτάσουν το ιδανικό τους βάρος. Πάνω απ όλα όμως το ιδανικό βάρος είναι θέμα υγείας και ο καλύτερος τρόπος για να το αποκτήσεις και να το κρατήσεις είναι οι υγιής συνήθειες.

Η σωστή διατροφή είναι καθαρά θέμα συνήθειας άρα και τα μεταμεσονύχτια σνακ είναι επίσης θέμα συνήθειας. Ένα λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι να επιλέγουν λάθος σνακ για το βράδυ τους. Αντί λοιπόν να προτιμήσεις κάτι έτοιμο ή ποπ κορν για να συνοδεύσεις την ταινία σου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε φρούτα φτιάχνοντας μια υπέροχη φρουτοσαλάτα ή σε ένα γιαούρτι με μέλι και καρύδια. Γενικά προτίμησε το στομάχι σου να είναι άδειο όταν πας για ύπνο πράγμα που θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου και τα σνακ που θα καταναλώσεις το βράδυ να μην ξεπερνούν τις 150 θερμίδες.

Οι νυχτερινές επισκέψεις στο ψυγείο είναι κάτι που πρέπει να αντισταθείς. Αν έχεις την συνήθεια να σηκώνεσαι μετά τις 12 και να περιδρομιάζεις μπροστά στο ψυγείο τότε όλος ο κόπος της ημέρας έχει πάει χαμένος. Και όχι δεν ισχύει το ότι δεν βλέπουν δεν μετράει σε θερμίδες! Απέφυγε να σηκώνεσαι το βράδυ για να αδειάσεις το περιεχόμενο του ψυγείου στο στομάχι σου, μια καλή λύση αν μένεις μόνη σου είναι να έχεις άδειο ψυγείο, χωρίς τροφές που μπορεί να σε βάλουν σε πειρασμό.

Απέφυγε τα πολύ αλμυρά σνακ, σε πολλούς αρέσουν τα αλμυρά φαγητά και ισχυρίζονται πως αισθάνονται πιο εύκολα κορεσμό όταν επιλέγουν τέτοιες τροφές. Όταν όμως μια πολύ αλμυρή τροφή καταναλώνεται το βράδυ το νάτριο δεν προλαβαίνει να αποβληθεί από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να γίνεται κατακράτηση υγρών και το πρωί να ξυπνάς πρησμένη.

Οργάνωσε την επόμενη ημέρα σου, μια καλή συνήθεια για μια σωστή διατροφή είναι να έχεις οργανώσει τα γεύματα της επόμενης ημέρας. Καλό θα είναι να ξέρεις πότε θα πάρεις το πρωινό σου και τι πρωινό θα είναι αυτό και να έχεις ετοιμάσει το κολατσιό σου για το μεσημεριανό διάλειμμα στην δουλειά. Όταν ξέρουμε τι θα φάμε την επόμενη ημέρα και ποιες ακριβώς ώρες μπορούμε να υπολογίσουμε καλύτερα τις θερμίδες που θα πάρουμε καθώς και να αποφύγουμε τα έτοιμα φαγητά που μπορεί να έχουν πολλά λιπαρά. (Εικόνα 2 Οργάνωσε την μέρα σου)

Πιες νερό, πολύ νερό! Ότι ισχύει για όλη την ημέρα όσον αφορά το νερό ισχύει και για το βράδυ. Όσο περισσότερο νερό πίνεις τόσο περισσότερες τοξίνες αποβάλεις από τον οργανισμό σου και τόσο περισσότερος κρατάς σε εγρήγορση τον μεταβολισμό σου. Το να πιεις ένα με δυο ποτήρια νερό πριν κοιμηθείς είναι εξίσου σημαντικό με το να πιεις νερό μόλις ξυπνήσεις το πρωί. (Εικόνα 3 Πιες νερό)

Τέλος φρόντισε ο χώρος που κοιμάσαι να είναι καλά αερισμένος και να μην έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία. Έρευνες του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ έδειξαν πως άνθρωποι που κοιμούνται σε ένα δωμάτιο με μέση θερμοκρασία τους 17 βαθμούς καίνε 7% περισσότερες θερμίδες από αυτούς που κοιμούνται σε πιο ζεστά δωμάτια. Εντάξει είπαμε δεν θα κοιμηθείς και στην Σιβηρία αλλά οι 17-18 βαθμοί είναι μια φυσιολογική θερμοκρασία για τον βραδινό ύπνο.