Τέσσερις μελέτες, που δημοσιεύθηκαν σε τέσσερα διαφορετικές εκδόσεις επιβεβαιώνουν κάτι που κατά βάθος ξέραμε ήδη: οι φίλοι κάνουν καλό στην υγεία μας!

Ποια είναι τα κύρια οφέλη υγείας των καλών φίλων;

Περισσότερα κεράκια στη γενέθλια τούρτα

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS φανέρωσε πως όσοι έχουν καλή κοινωνική ζωή έχουν κατά 50% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Λιγότερο στρες

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν αποφάνθηκε: Το συναισθηματικό δέσιμο με τους φίλους απελευθερώνει την ορμόνη της προγεστερόνης η οποία μειώνει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό μας.

Συνεπώς, όταν αγχωθείς ξανά με κάτι, απλώς τηλεφώνησε, μίλα στο chat ή πήγαινε βόλτα με ένα φίλο.

Χωρίς κρίσεις μέσης ηλικίας

Οι γυναίκες που έχουν 10 ή περισσότερα άτομα με τα οποία συναναστρέφονται βρίσκονται σε καλύτερη φυσική και πνευματική κατάσταση όταν φτάσουν στη μέση ηλικία σε σχέση με εκείνες που έχουν λιγότερους από 10 φίλους. Η έρευνα δημοσιεύθηκε σε περιοδική έκδοση επιδημιολογίας και κοινωνικής υγείας στις ΗΠΑ.

Λιγότεροι πόντοι στην περιφέρεια της μέσης

«Πρόσεξε τις παρέες σου», έλεγε η μαμά σου αλλά μάλλον δεν εννοούσε να έχεις μια μεζούρα μαζί σου για να τους μετρήσεις. Κι όμως, όσοι κάνουν παρέα με άτομα που προσέχουν το σώμα τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να ρίξουν το δικό τους παραπανίσια κιλά σύμφωνα με την περιοδική έκδοση για την παχυσαρκία.health-perks-of-friendship

Ηθικό δίδαγμα: Τους φίλους τους διαλέγουμε, γι’αυτό δεν τους παιδεύουμε 😉