Έχεις δοκιμάσει ποτέ να αναφέρεις τη λέξη «δίαιτα» σε μια γυναικοπαρέα (ενίοτε και σε αντροπαρέα); Πάρε πασατέμπο και όταν αδειάσει όλο το σακουλάκι θα έχει μόλις τελειώσει η συζήτηση περί δίαιτας.

Α, ναι, ξέχασα. Ο πασατέμπος δεν επιτρέπεται γιατί αυτή την εποχή δοκιμάζεις τη δίαιτα που απαγορεύει τα λιπαρά -συνεπώς και το έλαιο του πασατέμπου- γιατί η προηγούμενη δίαιτα που έκανες, αυτή που απαγόρευε τους υδατάνθρακες, μπορεί να έφερε αποτέλεσμα στην αρχή αλλά σου έφερε επίσης, ζαλάδες και δυσκοιλιότητα, και στο τέλος μια εκτίναξη της ζυγαριάς στα ύψη όταν κατανάλωσες λίγο ψωμί ή μια μερίδα μακαρόνια.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά και η δίαιτα χωρίς καθόλου λιπαρά (που αποκλείει και τα σούπερ υγιεινά, ελαιόλαδα και ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός) θα έχει την ίδια τύχη με τη δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες.

Και επειδή εγώ διαιτολόγος δεν είμαι, μόνο παθούσα από πολλές δίαιτες είμαι, ωστόσο, η Dr. Deirdre Tobias, επιδημιολόγος της Γυναικολογικής Κλινικής Brigham της Ιατρικής Σχολής του Harvard, επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη άποψη.

Στα συμπεράσματα της έρευνας της οποίας ηγήθηκε, συμπεριλαμβάνεται και η αναφορά πως είτε μια δίαιτα είναι χωρίς ή με πολλά λιπαρά, χωρίς ή με πολλούς υδατάνθρακες, και γενικά, αν μια δίαιτα αποκλείει τελείως μια διατροφική ομάδα, το αποτέλεσμα είναι ίδιο στη ζυγαριά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερευνητές συνέκριναν τα αποτελέσματα 53 μελετών που φανέρωναν πόσο βάρος είχαν χάσει οι συμμετέχοντες τους ένα χρόνο μετά την εκκίνηση μιας τέτοιας δίαιτας.

Η Dr. Tobias σημείωσε πως το να αποκλείουμε μια ομάδα συστατικών από τη διατροφή μας αποτελεί μια απλή μέθοδο, αλλά στο τέλος η επιτυχία μιας δίαιτας εξαρτάται από τη μακροχρόνια αφοσίωση. «Το να αναγνωρίζεις ποια υγιεινά τρόφιμα απολαμβάνεις και ποιοι συνδυασμοί τροφίμων δουλεύουν στον οργανισμό σου και να τους εφαρμόζεις κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα. Αυτή η τακτική θα σου φέρει την απώλεια κιλών» δήλωσε η Δόκτωρ.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, η απλή μέθοδος είναι και η καλύτερη. Αντί, λοιπόν, να ψάχνουμε τη μαγική μέθοδο, ας καθιερώσουμε ένα γενικό υγιεινό πλάνο διατροφής που να επιτρέπει όλες τις διατροφικές ομάδες αλλά και τις πιο παχυντικές τροφές με μέτρο. Γιατί όταν κάτι παχυντικό εντάσσεται με μέτρο σε μια γενικά υγιεινή διατροφή, μπορεί να μην το πάρει καν χαμπάρι η ζυγαριά 😉υγιεινή διατροφή

About The Author

Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!

Related Posts