Στο Εδιμβούργο διοργανώθηκε ένα Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημών και μια έρευνα παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς συνέδεσε τις στάσεις που παίρνει ένα ζευγάρι όταν κοιμάται με το πόσο δυνατή είναι η σχέση του.

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν περιορίστηκε μόνο στις στάσεις όπως πρόσωπο με πρόσωπο ή πλάτη με πλάτη αλλά έδωσε βάση και στο αν ο ένας αγγίζει τον άλλον κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Το κεντρικό συμπέρασμα της έρευνας ήταν πως το άγγιγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου φανερώνει ποσοστό ικανοποίησης από τη σχέση που φτάνει το 94% σε αντίθεση με τα ζευγάρια που δεν αγγίζονται όσο κοιμούνται για τα οποία ο βαθμός ικανοποίησης μειώνεται στο 68%.

Για του λόγου το αληθές, όπως θα παρατηρήσετε στην εικόνα που ακολουθεί, ακόμα κι αν ένας έχει γυρίσει την πλάτη στον άλλον αλλά οι ράχες τους ακουμπούν είναι κατά 91% ευχαριστημένοι από τη σχέση τους ενώ ένα ζευγάρι που κοιμάται μεν αντικριστά αλλά υπάρχει απόσταση ανάμεσα μάλλον έχει κάποια θέματα αφού είναι ευχαριστημένο κατά 55% από το δεσμό του.sleeping

Η έρευνα δεν επεκτάθηκε στο τι συμβαίνει όταν ο ένας από τους δύο κοιμάται στον καναπέ γιατί τότε δεν χρειάζεται να είσαι και ο Αϊνστάιν για να καταλάβεις πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα…