Κάθε φορά που φοράς μάσκαρα είσαι πεπεισμένη πως είσαι μια femme fatale σαν την Penelope Cruz και συχνά καταλήγεις να θυμίζεις τη νύφη του Τσάκι.

Penelope Cruz

Penelope Cruz

Υπερβολικό makeup look με μάσκαρα

Υπερβολικό makeup look με μάσκαρα

Όχι, δεν φταίει που δεν έχεις το μαγικό άγγιγμα του makeup artist αλλά που κάνεις τα ακόλουθα λάθη με τη μάσκαρα σου:

Δεν αφαιρείς την περίσσια ποσότητα

Θεωρείς πως μια γερή δόση μάσκαρα θα εξασφαλίσει πιο μοιραίο βλέμμα. Η μεγάλη ποσότητα μάσκαρα στο βουρτσάκι οδηγεί σε κόμπους στις βλεφαρίδες. Η λύση είναι να σκουπίζεις ελαφρά το βουρτσάκι σε ένα κομμάτι χαρτί πριν το ξαναβάλεις στη συσκευασία του.

Πολλές στρώσεις μάσκαρα

Οι πολλές στρώσεις μάσκαρα δίνουν όγκο στις βλεφαρίδες όπως και κόμπους. Δύο με τρεις στρώσεις είναι αρκετές.

Δεν συνειδητοποιείς πως ήρθε η στιγμή να πάρεις καινούργια μάσκαρα

Τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης και η μάσκαρα ανήκει στα πιο ευαίσθητα. Συνήθως μετά από τρεις μήνες η μάσκαρα αρχίζει να γίνεται συμπαγής και η σύνθεση της δημιουργεί κόμπους στις βλεφαρίδες, ενώ δημιουργούνται και βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις στα μάτια. Αν χρησιμοποιείς την ίδια μάσκαρα για περισσότερους από τρεις μήνες, απλώς μύρισε το σωλήνα της συσκευασίας για να αποφασίσεις αν θα την κρατήσεις ακόμα ή θα την αποχωριστείς.

Η μάσκαρα δεν έχει τη σωστή θερμοκρασία

Αν χρησιμοποιείς αδιάβροχη μάσκαρα είναι καλύτερο να την αποθηκεύεις στο ψυγείο. Σε κάθε περίπτωση, φύλαγε τη μάσκαρα σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος όπου δεν τη βλέπει ο ήλιος ή δεν βρίσκεται κοντά σε πηγή θερμότητας καθώς η υψηλή θερμοκρασία αλλοιώνει τη σύστασή της.

Δεν κλείνεις καλά τη συσκευασία

Όσο πιο αεροστεγώς κλείνεις τη συσκευασία τόσο πιο πολύ παρατείνεις τη διάρκεια, την απόδοση και την υγιή σύσταση της μάσκαρας.

Δεν διαχωρίσεις τις βλεφαρίδες

Αν έχεις πολύ πυκνές βλεφαρίδες τότε ένα χτένισμα με ειδικό βουρτσάκι προτού και αφότου απλώσεις τη μάσκαρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τους κόμπους αλλά και για να “μαζέψεις” πιθανή περίσσια ποσότητα μάσκαρας από τις βλεφαρίδες.brushing-eyalash

Αν αποφύγεις τα παραπάνω λάθη θα είσαι πιο κοντά στο λάγνο βλέμμα της Penelope αλλά τρικ για να γοητεύσεις τον Javier Bardem δεν έχουμε…cruz-bardem