Θέλεις να χάσεις κιλά κι όμως κάθε φορά κάτι γίνεται και χαλάει η δίαιτα , που θα ξεκινούσες Δευτέρα και θα την συνδύαζες με περπάτημα και γυμναστική! Αναβολή στην αναβολή λοιπόν και αρκετά κιλά πλέον έχουν βολευτεί στο σώμα σου και δεν λένε να φύγουν!

Εσύ με «ενοχές» πάντα, συνεχίζεις το πάρτυ με τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τις πίτσες, τις μακαρονάδες και ότι πιο …παχυντικό φαγητό βρεις μπροστά σου, δικαιολογώντας τον εαυτό σου λόγω Χριστουγέννων. Θα περάσουν τα  Χριστούγεννα , θα έρθει το Πάσχα (και να τα αυγά τσουρέκια, κουλούρια, αρνιά, κατσίκια..) η δικαιολογίες για το παραπάνω φαγητό θα είναι όμοιες με εκείνες των Χριστουγέννων , διαφορά θα υπάρχει στο σώμα σου γιατί θα έχουν βολευτεί και άλλα κιλά και παρέα με τα προηγούμενα δεν πάνε πουθενά. Το καλοκαίρι δεν αργεί να έρθει και ξεκινώντας δίαιτα τον Μάιο θα έπρεπε να έχεις πάρει το μάθημά σου, δεν θα καταφέρεις να «μαζέψεις» τα ασυμμάζευτα.

Έχει συμβεί το παραπάνω σενάριο σε όλες μας , περισότερο ή λιγότερο δεν έχει σημασία. Εκείνο που έχει σημασία είναι η  υγεία μας  και από εκεί θα έπρεπε να ξεκινάει κάθε προσπάθεια για αδυνάτισμα. Καλή διατροφή δεν σημαίνει πεθαίνω της πείνας! Γυμναστική δεν σημαίνει κλείνομαι στα γυμναστήρια με τις ώρες, να κάνω κορμί .Ένα μέτρο χρειάζεται σε όλα και συνέπεια στις διατροφικές μας επιλογές και στην άσκηση.

Τα κιλά (εάν δεν υπάρχει ορμονικό πρόβλημα) με έναν τρόπο αυξάνονται , όταν έχεις ανοιχτό το στοματάκι σου και τρως συνεχώς και τρως τα πάντα, μην μου λες λοιπόν αγαπημένη μου!!!  ότι θα ξεκινήσεις από Δευτέρα δίαιτα , γιατί οι μέρες περνούν εις βάρος σου. Και ναι , σε λίγους μήνες θα είσαι απέναντι από τον καθρέφτη σου φορώντας το μαγιό σου , παρέα με τα κιλά σου την κυτταρίτιδα και την σκέψη να αγοράσεις στολή κατάδυσης για να βγεις στην παραλία φέτος.

Είναι σημαντικό να νιώθουμε όμορφα με το σώμα μας. «Κλειστά τα στόματα» λοιπόν τις γιορτές, ας σκεφτούμε  πριν φάμε  όλο το κουτί με τα μελομακάρονα, 1-2 είναι αρκετά. Ισχύει και στο φαγητό ,σημασία στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Καλή εβδομάδα να έχουμε