Έχει γίνει ταυτόσημο της Ελλάδας της διαφθοράς, μπορεί να έχει προφυλακιστεί περιμένοντας την δίκη του εδώ και πάνω από έναν χρόνο, αλλά στη συνείδηση της κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια έχει χαραχθεί ως ένας διεφθαρμένος πολιτικός.

Φυσικά δεν είναι ο μόνος, αρκετοί από τους παλαιούς του φίλους έχουν γράψει χρυσές σελίδες στο βιβλίο των αστικών μύθων. Μπορεί να μην εκδοθεί ποτέ καμία καταδικαστική απόφαση αλλά η κοινή γνώμη θα τους έχει για πάντα καταχωρημένους στη λίστα με όλους αυτούς που έκαναν ντροπή την πολιτική.

Ο Άκης λοιπόν συνελήφθη, οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν ότι είναι ύποπτος φυγής και φυλακίστηκε. Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και αυτές τις μέρες γίνεται το δικαστήριό του, προσωπικά πιστεύω ότι ο Άκης δικάζεται για πολύ λιγότερα αδικήματα από αυτά για τα οποία είναι υπεύθυνος, το κακό που έκανε στη χώρα οικονομικό και πολιτικό είναι ανυπολόγιστο και τα αδικήματα που κατάφεραν να του φορτώσουν για να τον κάνουν βορά στο δημόσιο αίσθημα ανήκουν στο όριο του συμβολισμού.

Μα όλα αυτά για τα οποία τον κατηγορεί ο μέσος πολίτης, ότι δηλαδή συμμετείχε με ενεργό ρόλο σε μία συμμορία που κατέκλεψε τον τόπο, που τον έκανε πολιτικό συνώνυμο του απατεώνα και του εθνικού εχθρού με αποτελέσματα τραγικά για τη δημόσια ζωή, δεν τα έκανε μόνος του. Ναι, μπορεί να ήταν από τους πιο άπληστους, από τους πιο ανενδοίαστους, μπορεί να ήταν ίσως και αρχηγός αυτής της συμμορίας των γαλαζοπράσινων αρπαχτικών αλλά δεν ήταν μόνος. Για μένα δεν χωρά αμφιβολία αν πήρε μίζες, άλλωστε δεν είναι δυνατόν με αμοιβή μερικών χιλιάδων ευρώ αντίστοιχη με ενός Γενικού Διευθυντή μεσαίας επιχείρησης να έχει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, ούτε να κάνει τον πολυτελή βίο που έκανε αυτός και η μεγαλομανής σύζυγος του.

Δεν γίνεται όμως να κάνουμε πως δεν βλέπουμε, δεν γίνεται να κάνουμε πως δεν τον ακούμε, δεν γίνεται να κοροϊδεύουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Ο Άκης πήρε μίζες από διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα και ενδεχομένως και από άλλα Υπουργεία (πρέπει να έγινε Υπουργός σε πάνω από 12 στην καριέρα του). Μα τα έκανε μόνος; Τα έκανε μόνο αυτός; Τις βρώμικες αποφάσεις τις υπέγραφε μόνος; Κανένας δεν είδε, δεν ξέρει και δεν συμμετείχε πουθενά; Ο Πάγκαλος δήλωσε ότι αν καλεστεί στη δίκη θα τον κάψει, απειλεί δηλαδή να μην τον καλέσουν γιατί θα ανοίξει το στόμα του. Τι άλλο πρέπει να δηλώσει ένας πρώην αντιπρόεδρος για να τον καλέσει ο εισαγγελέας;

Ο Άκης έχει δίκιο, μαζί τα φάγανε, και πρέπει να καλεστούν σε πρώτη φάση όλοι για μάρτυρες και ίσως πολλοί και για κατηγορούμενοι. Είναι άδικο να πετάμε έναν κλέφτη στην οργή του Λαού για να την βγάλουν καθαρή οι άλλοι. Έτσι ούτε η μαφία δεν συμπεριφέρεται.

Ο Άκης έχει δίκιο να πάνε όλοι μάρτυρες, ειδικά το ΚΥΣΕΑ…