Τον τελευταίο χρόνο έχουμε περάσει πολύ χρόνο στο σπίτι. Γι’ αυτό προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις που ομορφαίνουν το χώρο μας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα πολύ όμορφο στοιχείο διακόσμησης για να υιοθετήσεις. Πέρα από αυτό όμως, η τοποθέτησή τους μπορεί να σου προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Μια από τις πιο ευεργετικές επιδράσεις σίγουρα είναι ότι αναβαθμίζουν την ποιότητα του αέρα, που αναπνέεις. Παράλληλα αποτελούν και το καλύτερο φυσικό αρωματικό. Δεν έχουν χημικές ουσίες, όπως τα προϊόντα του εμπορίου που χρησιμοποιείς γι’ αυτό το λόγο. Κάτι που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι τα φυτά στο σπίτι σου λύνουν μια για πάντα το πρόβλημα της αϋπνίας. Κι αυτό γιατί αναβαθμίζουν την ποιότητα του ύπνου σου. Παρόμοια είναι και η επίδρασή τους κατά τη διάρκεια της μελέτης, αφού μειώνουν το στρες και αυξάνουν την παραγωγικότητα.

Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου αυξάνουν τα επίπεδα της αισιοδοξίας, βοηθούν την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και της μοναξιάς και ενισχύουν την πνευματική υγεία. Εξάλλου είναι γνωστές και οι ιαματικές ιδιότητες κάποιων φυτών (π. χ αλόη).

Στη συνέχεια μπορείς να δεις 5 φυτά εσωτερικού χώρου, που θα αναβαθμίσουν την αισθητική του σπιτιού σου, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του αέρα.

Χρυσάνθεμο

Το χρυσάνθεμο είναι ένα πολύ όμορφο λουλούδι που μπορεί να δώσει χρώμα ακόμα και στο πιο σκοτεινό δωμάτιο. Το χρυσάνθεμο έχει την ιδιότητα να απορροφά το βενζένιο από την ατμόσφαιρα, συστατικό που βρίσκεται σε πολλά απορρυπαντικά αλλά και χρώματα.

Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια ή αλλιώς η “γλώσσα του διαβόλου”, θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτά στον καθαρισμό του αέρα.

Φίκος μπέντζαμιν

Συναντάμε πολύ συχνά τον φίκο μπέντζαμιν ως φυτό εσωτερικού χώρου σε επαγγελματικούς χώρους υποδοχής, ή στην είσοδο κατοικιών και πολυκατοικιών καθώς και σε δωμάτια κατοικιών, συνήθως στην κουζίνα και το σαλόνι.

Χλωρόφυτο

Το χλωρόφυτο, γνωστό και ως “φυτό αράχνη” είναι ένα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου με στενόμακρα δίχρωμα φύλλα. Είναι ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες και καλάθια.

Φοίνικας αρέκα

Η αρέκα είναι ένα τροπικό φυτό με καταγωγή από τη Μαδαγασκάρη που μπορεί να διακοσμήσει οποιονδήποτε εσωτερικό χώρο δημιουργώντας μια εξωτική ατμόσφαιρα.