Στην αναζήτηση ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού χώρου διαβίωσης, το κλειδί βρίσκεται στην τακτοποίηση των αντικειμένων ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης τους. Η στρατηγική προσέγγιση, με έμφαση στην ορατότητα των καθημερινών βασικών στοιχείων και στην τέχνη της χρήσης κάθετου χώρου για περιστασιακά αντικείμενα, δίνει τις λύσεις που χρειαζόμαστε. Αυτό το άρθρο μας προσφέρει πρακτικές συμβουλές, όπως διαχωριστικά συρταριών, προσεγμένες ρυθμίσεις συρταριών και δημιουργικές λύσεις, όπως κρεμαστές σχάρες για παπούτσια και επιτοίχια αποθήκευση. Ανακαλύψτε πώς αυτές οι απλές αλλά αποτελεσματικές στρατηγικές μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι σας, καθιστώντας το ένα καταφύγιο τάξης και προσβασιμότητας.

Τακτοποιήστε τα αντικείμενα ανάλογα με τη συχνότητα που χρησιμοποιούνται

Κρατήστε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά σε κοινή θέα — ή τουλάχιστον στο ύψος των ματιών. Τα πράγματα που χρησιμοποιείτε μόνο μια στο τόσο τοποθετήστε τα πιο ψηλά . Εδώ, είναι χρήσιμα τα ψηλά ράφια. Τα πράγματα που χρησιμοποιείτε μόνο μία φορά το χρόνο πρέπει να απαιτούν μια σκάλα. Σκεφτείτε πατάρι ή απρόσιτα ράφια σε αποθήκες.

Αυτό το σύστημα, όχι μόνο θα σας διευκολύνει να βρίσκετε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε συχνά, αλλά και τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά, θα παραμείνουν οργανωμένα μέχρι να τα χρειαστείτε.

Ακολουθήστε την ίδια προσέγγιση στο μπάνιο: Κρατήστε μπατονέτες και άλλα είδη καθημερινής χρήσης στον πάγκο σε απόσταση αναπνοής και εργαλεία που χρησιμοποιείτε περιστασιακά κάτω από το ντουλάπι. Τα πράγματα που χρησιμοποιείτε σπάνια να είναι χωρισμένα και μακριά από τα πράγματα που χρειάζεστε καθημερινά. Έτσι τα καθημερινής χρήσης θα είναι καλύτερα οργανωμένα και πιο εύκολα προσβάσιμα.

Διαχωριστικά στα συρτάρια σας

Δεν υπάρχει συρτάρι σε σπίτι που να μην έχει μέσα διαχωριστικά. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε υλικό θέλετε — ξύλο, συρμάτινο πλέγμα ή διαφανές πλαστικό — και είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα οικιακών ειδών. Αυτά σας επιτρέπουν να διαχωρίζετε τα συρτάρια σε καθορισμένες περιοχές για συγκεκριμένα πράγματα.

Στην κρεβατοκάμαρα, αποθηκεύστε καθημερινά αντικείμενα – όπως εσώρουχα και κάλτσες – στα επάνω συρτάρια, ρούχα προπόνησης στο δεύτερο ή τρίτο συρτάρι και παντελόνια στα κάτω συρτάρια.

Προμηθευτείτε μια κρεμαστή σχάρα για παπούτσια

Αντί να ανοίξετε την πόρτα της ντουλάπας σας και να δείτε παπούτσια ακατάστατα διάσπαρτα παντού, σκεφτείτε να πάρετε μια κρεμαστή σχάρα παπουτσιών για μια ράβδο ρούχων πίσω από την πόρτα. Τα πολλά παπούτσια σε όλο το δάπεδο της ντουλάπας σκονίζονται και χωρίζονται το ένα από το άλλο. Φανταστείτε να ανοίγετε τη ντουλάπα σας και να έχετε όλα τα παπούτσια σας αποθηκευμένα σε κυβάκια σε κρεμαστές τσάντες παπουτσιών. Μπορείτε επίσης να τα οργανώσετε ανά τύπο, χρώμα ή εποχή.

Χρησιμοποιήστε τους τοίχους

Κρεμάστε κάδους από καμβά από γερά άγκιστρα, είτε σε σειρά είτε σε σχάρα, για να ελευθερώσετε χώρο στο πάτωμα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία, περιοδικά, παιχνίδια και άλλα αντικείμενα. Επιλέξτε ένα στυλ με απαλό χρώμα ή μοτίβα, και αυτά τα catchalls γίνονται επίσης διακόσμηση τοίχου.

Διάβασε επίσης:

Tips για το εφηβικό δωμάτιο