Το χριστουγεννιάτικο δέντρο το στολίσατε και με δικές σας δημιουργίες, το χριστουγεννιάτικο στεφάνι το φτιάξατε και όμως το σπίτι σας δεν έχει αποκτήσει ακόμα τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που θα θέλατε.

Το πρόβλημα είναι πως «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν» και εσείς δεν παίρνατε 10 στα Καλλιτεχνικά. Πρόβλημα που να μην έχει λύση στο online σύμπαν του That’s Life δεν υπάρχει, συγκεντρώσαμε τις πιο απλές (ακόμα και για τους πιο αδέξιους) και οικονομικές DIY κατασκευές για να δώσετε στο χώρο σας αυτή την έξτρα χριστουγεννιάτικη πινελιά που του λείπει:

Καδράκια –δώρα στον τοίχο

Παίρνετε μερικούς λευκούς καμβάδες και περνάτε σταυρωτά πάνω τους κορδέλα (χρυσή ή κόκκινη που συνδέονται με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση) και τα κρεμάτε στον τοίχο. Πιο απλό, δεν γίνεται!

Photo via Pinterest

Photo via Pinterest

Χριστουγεννιάτικος καμβάς με ξύλινα κομμάτια

Ένας μεγάλος καμβάς που ντύνεται με εφημερίδα. Μερικές στρογγυλές ξύλινες φέτες που θα σας κόψει ο μαραγκός, ζεστή κόλλα και μια χριστουγεννιάτικη λέξη-φράση που θα σχηματίσετε με τα ξύλινα κομμάτια.

Photo via East Coast Creative Blog

Photo via East Coast Creative Blog

Patchwork δέντρο

Έναν καμβά που θα ντύσετε με ουδέτερο ύφασμα όπως λινάτσα. Μερικές λωρίδες από αγαπημένα σας υφάσματα (στα καταστήματα υφασμάτων μπορείτε να μαζέψετε αμέτρητα ρέλια δωρεάν) που θα κολλήσετε πάνω στη βάση με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσετε το σχήμα του έλατου. Για την κορυφή, σχηματίστε με ένα μαρκαδόρο ένα αστέρι πάνω σε ύφασμα και κόψτε το και στη συνέχεια κολλήστε το στην κορυφή του patchwork σχεδίου που έχετε ήδη τοποθετήσει πάνω στον καμβά.

Photo via Flickr

Photo via Flickr

Aστέρι από κορδέλα

Πάνω σε μια επιφάνεια (ξύλινη, καμβάς) καρφώστε πινέζες σε σχήμα αστεριού (σχεδιάστε πρώτα το αστέρι με ένα μαρκαδόρο πάνω στην επιφάνεια) και μετά ενώστε τα σημεία με μια κόκκινη κορδέλα.

Photo via Beyond the Picket Fence blog

Photo via Beyond the Picket Fence blog

Χριστουγεννιάτικο σχέδιο πάνω σε παλέτα

Μια παλέτα που θα βάψετε με μπογιά. Αναζητήστε στην αγορά ένα χριστουγεννιάτικο σχήμα stencil, τοποθετήστε το πάνω στην παλέτα και ψεκάστε με σπρέι με χρυσόσκονη. Μόλις δημιουργήσατε το πιο απλό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό αντικείμενο.

Photo via CherishedBliss.com

Photo via CherishedBliss.com

Χριστουγεννιάτικα σχέδια πάνω σε μαυροπίνακα

Αν δεν θέλετε να βάψετε έναν τοίχο με μπογιά μαυροπίνακα, μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα που πωλούν ταπετσαρίες-αυτοκόλλητα τοίχου, ένα αυτοκόλλητο με επιφάνεια μαυροπίνακα. Έπειτα, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη σχηματίζοντας με κιμωλία τα χριστουγεννιάτικα σχέδια που θέλετε πάνω στον μαυροπίνακα και ολοκληρώστε το σχέδιο σας κολλώντας, με blue –tac, χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Photo via Pinterest

Photo via Pinterest