Η μάχη με το ξεσκονόπανο είναι μια μάχη χαμένη απ’την αρχή! Κι όχι δεν είναι από αυτές τις μάχες που κάποια στιγμή σε οδηγούν στη νίκη του πολέμου! Μπορείς να λιποτακτήσεις και να αφήσεις από τώρα το φτερό ή μπορείς να πετάξεις όλα τα μικροαντικείμενα στον χώρο σου και να ζήσεις επιτέλους σε ένα μίνιμαλ σπίτι.

Πριν αυτομαστιγωθείς που είσαι θύμα της υπερκαταναλωτικής κοινωνίας ή να ανοίξεις βιβλία ψυχολογίας που να εξηγούν για ποιο λόγο δίνεις τόση αξία στα αντικείμενα αντί για τη σχέση σου, μπορείς να απενεχοποιήσεις την αγάπη σου για τα μικροπράγματα διαβάζοντας τις παρακάτω αιτιολογήσεις και μετά με τόλμη και θάρρος να ξαναριχτείς στη μάχη με τη σκόνη:

1. Τα αντικείμενα μας γεμίζουν ευχάριστες αναμνήσεις: έχω τουλάχιστον τρία pinboards στο σπίτι στα οποία καρφιτσώνω εισιτήρια συναυλιών, εισιτήρια από τις επισκέψεις μου σε μουσεία και γκαλερί της Ευρώπης και κάθε φορά που τα κοιτώ θυμάμαι τα ταξίδια μου, το ξέφρενο παραλήρημα κάθε φορά που εμφανιζόταν το αγαπημένο μου συγκρότημα στη σκηνή. Παράλληλα κοιτάζοντας την ασπρόμαυρη φωτογραφία γάμου του παππού και της γιαγιάς μου που έχω κρεμάσει στο σαλόνι γεμίζω από νοσταλγική αγάπη όχι μόνο για τους συγγενείς μου αλλά και για το πατρικό μου σπίτι εκεί όπου ήταν η αρχική θέση της ίδιας φωτογραφίας.

2. Τα αντικείμενα φανερώνουν πολλά για τον χαρακτήρα μας: ο χώρος μας είναι και το ψυχογράφημα μας. Τα βιβλία, η προσωπική συλλογή CDs και DVDs, τα χρώματα στους τοίχους και τα έπιπλα, τα διακοσμητικά αντικείμενα δημιουργούν αυτόματα μια μη λεκτική επικοινωνία με τους επισκέπτες μας με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και το προσωπικό μας στυλ στα ρούχα.

3. Τα αντικείμενα λένε ιστορίες: πάντα γελάω όταν με ρωτούν από που πήρα τον ναργιλέ που έχω στο σαλόνι μου γιατί μου θυμίζει την εμπειρία μου στο Grand Bazaar στη Κωνσταντινούπολη όταν μαζί με τη κολλητή μου υποκρινόμασταν πως ήμασταν χορεύτριες belly dance για να παίρνουμε σε καλύτερη τιμή διάφορα πράγματα, ακόμα και τις αντίστοιχες στολές χορού.

4. Τα αντικείμενα διατηρούν τις αγαπημένες μας συνήθειες: λατρεύω το βάζο για μπισκότα που μου έκανε δώρο μια φίλη όταν μετακόμισα στο καινούργιο μου σπίτι γιατί σε εκείνο το σκεύος βάζω πάντα τα βουτήματα που μου φέρνει κάθε φορά που έρχεται σπίτι για απογευματινό καφέ.

Αν οι παραπάνω λόγοι δεν σας έπεισαν και λυγίσατε μπροστά στη θέα ενός μίνιμαλ χώρου, υπάρχει πάντα η λύση του eBay