Ο Μαραθώνιος Αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων στα πλαίσια του 1ου Open House Athens 2014 ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο… Η απόλυτη επιτυχία!

2 ημέρες, 49 κτήρια, 300 εθελοντές, 15.000 επισκέπτες!

Η εκδήλωση έναρξης και η παρουσίαση του προγράμματος του 1ου OHA, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Παρούσα ήταν και η Victoria Thornton, ιδρύτρια του παγκόσμιου φορέα “Open House Worldwide” η οποία μιλώντας για το θεσμό ανέφερε ότι δεν απευθύνεται μόνο στους επαγγελματίες (αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς κ.λπ.) αλλά σε όλους τους κατοίκους της κάθε πόλης.

Το σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου, λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε δωρεάν 49 επιλεγμένα αθηναϊκά, δημόσια και ιδιωτικά κτίσματα σημαντικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και να πάρουμε μια γεύση και γνώση για την ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων ξεναγήσεων.

Το That’s Life επέλεξε μερικά κτήρια και ο φωτογραφικός του φακός αιχμαλώτισε μοναδικές εικόνες τόσο από αυτά, όσο και από την κινητικότητα εθελοντών και επισκεπτών!

Στο πλαίσιο του Open House Athens 2014, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον «Διαγωνισμό Φωτογραφίας SONY», ανεβάζοντας φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Instagram, χρησιμοποιώντας #sony_oha2014. Οι 3 καλύτερες φωτογραφίες που αποτυπώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πνεύμα του Open House Athens, θα κερδίσουν φακούς για smartphone από τη SONY. Επωφεληθείτε από την παράταση του διαγωνισμού ως τις 13/04/2014!sony-cyber-shot

Οι μαραθώνιες ξεναγήσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 6 Απριλίου, με ένα πάρτυ λήξης, στο οποίο ήταν προσκεκλημένοι όλοι οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες του Open House Athens.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected]

www.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens

Twitter: @OpenHouseAthens

Instagram: openhouseathens

Χρύσα Μαρτίνη

Architecture + InteriorDesign

ΜελέτεςΑρχιτεκτονικής + Διακόσμησης

www.in-designs.gr