Το κοτόπουλο είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Η συνταγή που θα σας προτείνουμε σήμερα είναι εύκολη, κρεμώδης, με απλά υλικά και ιδανική για τις φθινοπωρινές σας βραδιές με φίλους.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 της κούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες baby σπανάκι
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2/3 της κούπας ζωμό κοτόπουλου ή έναν κύβο κοτόπουλο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες και κομμένο στη μέση
  • 4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε  και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Περιχύνουμε κάθε στήθος κοτόπουλου από όλες τις πλευρές με το μείγμα που ετοιμάσαμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να γυαλίσει αλλά να μην καπνίσει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, για 6 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και η πλευρά πλευρά, περίπου για 6 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από το τηγάνι το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο . Όταν λιώσει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σπανάκι και αναμένουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε σιγά σιγά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει,μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 3 με 4 λεπτά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί,  5 με 6 λεπτά ακόμα. Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και γαρνίρουμε με το βασιλικό.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί.

Καλή σας απόλαυση!