Η Bannie Kang από τη Σιγκαπούρη και το bar ANTI:DOTE αναδείχθηκε η καλύτερη Bartender στον κόσμο για το 2019, στον δημοφιλέστερο διαγωνισμό bartending παγκοσμίως: Diageo World Class Bartender of the Year.

Χιλιάδες bartenders από έξι ηπείρους δημιούργησαν αμέτρητα cocktails, συμμετείχαν στο διαγωνιστικό κάθε χώρας, πριν καταλήξουν στην ελίτ ομάδα των 54 καλύτερων bartender του κόσμου. Προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια σειρά προκλήσεων για τέσσερις μέρες στην Ολλανδία και τη Σκωτία, προτού η Bannie στεφθεί η καλύτερη bartender στον κόσμο σε μια λαμπερή εκδήλωση στο περίφημο West-End της Γλασκόβης.

Ο Simon Earley, Επικεφαλής του Diageo World Class, δήλωσε: «Η φετινή διοργάνωση ήταν μια από τις πιο ανταγωνιστικές που είχαμε έως τώρα. Η δεξιότητα και το ταλέντο των bartenders που διαγωνίστηκαν σε όλες τις διαφορετικές δοκιμασίες προκαλούσε τόσο δέος όσο και έμπνευση!» H Bannie Kang είναι μια άξια νικήτρια και τόσο η τεχνική της όσο και η δημιουργικότητά της παρέμειναν σε πολύ υψηλό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών και σε όλες τις δοκιμασίες.

Στο αποστακτήριο της Ketel One στο Schiedam, της Ολλανδίας, ανατέθηκε στους φιναλίστ να δημιουργήσουν cocktails που με έναν τρόπο έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα και μια αίσθηση συλλογικότητας στον πυρήνα τους. Στη συνέχεια ακολούθησε το αποστακτήριο του Talisker στη Σκοτία και το γραφικό νησί του Skye, όπου παρέλαβαν επί τόπου ένα ‘mystery box’ με συστατικά και βασικό εξοπλισμό bar με την πρόκληση να δημιουργήσουν ένα Talisker cocktail serve που να συνδέεται με τα 4 στοιχεία της φύσης.

Τελικός προορισμός η Γλασκόβη, το επίκεντρο της εμπειρίας του Fine Drinking για τις 4 ημέρες που ακολούθησαν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκδηλώσεων της πόλης, SWG3, οι φιναλίστ κλήθηκαν να δημιουργήσουν cocktail serves που σέβονταν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του The Singleton Single Malt whisky, ενώ παράλληλα ενίσχυαν τη γευστική του παλέτα, αλλά και μια σειρά από τρία πρωτότυπα ποτά που αναδείκνυαν τα φρέσκα εσπεριδοειδή που βρίσκονται στην καρδιά του Tanqueray No. Ten. Αλλά η δοκιμασία που ανέδειξε την τελική οκτάδα και έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν αυτή του Johnnie Walker με την ονομασία “The Striding can”, και τη δημιουργία ενός εξαιρετικού Ηighball serve, σε εξατομικευμένο αλουμινένιο κουτάκι με έμπνευση από την κάθε χώρα.