Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπορείς να ετοιμάσεις μια νόστιμη σοκολατένια τάρτα με τζίντζερ και αν σου πετύχει μπορείς να την κάνεις κάθε βδομάδα. Ναι, Χριστούγεννα έρχονται τώρα έχεις δικαιολογία. Δεν θα πω περισσότερα, πάμε αμέσως να δούμε τα υλικά.

Υλικά

Για τη βάση

1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 2/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κγ τζίντζερ
2 κγ κανέλα
½ κγ γαρύφαλλο
½ κγ μοσχοκάρυδο
¼ κγ σόδα
λίγο αλάτι
1/3 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας aquafaba
¼ φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου

Για τη γέμιση

300 g μαύρη σοκολάτα
½ φλιτζάνι κρέμα καρύδας
¾ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1/3 φλιτζάνι αμαρέτο

1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

 

Εκτέλεση

Για τη βάση

Τοποθετούμε το λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα και το λιώνουμε. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα κοσκινίζουμε το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά, και τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη και το aquafaba σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε και το σιρόπι σφενδάμου, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε το μισό μείγμα από το αλεύρι και ανακατεύουμε και στη συνέχεια το άλλο μισό ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε μια μεμβράνη στο μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα, στη συνέχεια αφαιρούμε και αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Περιχύνουμε ένα ταψί για τάρτα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Ψήνουμε για 10 λεπτά (έχοντας πάντα τοποθετήσει ένα μπολ με φακές στη μέση ώστε να μη φουσκώσει, αφαιρούμε το μπολ και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.

Για τη γέμιση

Βάζουμε τα σπασμένα κομμάτια σοκολάτας και την κρέμα καρύδας σε ένα μπολ και λιώνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει τελείως ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το αμαρέτο και το σιρόπι σφενδάμου. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και περιχύνουμε την τάρτα. Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 8 ώρες μέχρι να δέσει και σερβίρουμε.