Η Avon και το Ίδρυμα Avon για τις Γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Η έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Avon, αποκάλυψε ότι το 38% των θυμάτων κακοποίησης δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν για βοήθεια, ενώ το 60% δεν πιστεύουν ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι καταγγελίες τους.

Η Avon ανακοίνωσε λοιπόν τη συνεργασία της με την Οργάνωση, ώστε περισσότερες γυναίκες και κορίτσια να αναγνωρίζουν την έμφυλη βία και να μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια. Οι δυο Οργανισμοί θα δημιουργήσουν ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης στη Νότιο Αφρική, τις Φιλιππίνες και την Αργεντινή. Στόχος είναι η δημιουργία υλικών εκστρατείας που θα χρησιμοποιηθούν σε όλο τον κόσμο, με τη δυνατότητα να προσεγγίσουν περισσότερες από 15 εκατ. γυναίκες και κορίτσια.

Η Amy Greene, Πρόεδρος του Ιδρύματος Avon για τις Γυναίκες, δήλωσε: «Το Ίδρυμα Avon έχει δεσμευτεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που κρατούν τις γυναίκες και τα κορίτσια πίσω. Μια στις τρεις γυναίκες2 επηρεάζεται άμεσα από την έμφυλη βία σε ολόκληρο τον κόσμο με την ενδοοικογενειακή βία να είναι η πρώτη αιτία θανάτου γυναικών, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Πολύ συχνά, οι γυναίκες και τα κορίτσια υποφέρουν σιωπηλά, ενώ τα σημεία βίας και κακοποίησης δεν εντοπίζονται εύκολα από τους φίλους και τις οικογένειες. Η Avon επιθυμεί να ανοίξει το διάλογο για την έμφυλη βία, να βοηθήσει, να εκπαιδεύσει και να ενδυναμώσει τους ανθρώπους να μιλήσουν για αυτήν. Η συστράτευσή μας με την Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών προσδίδει μεγαλύτερη απήχηση στη προσπάθεια, ώστε να επιτύχουμε απτά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών, κα Sarah Nancollas «Η έμφυλη βία είναι μία από τις πιο γνωστές και ευρέως διαδεδομένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως και λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας. Συνεργαζόμενοι με το Ίδρυμα Avon, θα υποστηρίξουμε τις νέες γυναίκες και τα κορίτσια, έτσι ώστε να διαδώσουν το μήνυμα στις κοινότητές τους, να αισθανθούν ότι έχουν «φωνή», να υποστηρίξουν και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση, διαλύοντας τους μύθους γύρω από τη βία και τις διακρίσεις. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της Avon και του Ιδρύματος Avon στην προώθηση αυτού του σημαντικού έργου».

Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Avon θα χρησιμοποιήσει την παγκόσμια επιρροή της για να φωτίσει τις πολλές και διαφορετικές μορφές βίας, παρενόχλησης και κακοποίησης που βιώνουν οι γυναίκες και τα κορίτσια. Κατά τη διάρκεια των 16 ημερών ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας, η Avon θα δωρίσει μέρος από τις πωλήσεις ειδικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, σε οργανισμούς στήριξης κατά της βίας, επιπλέον των $65 εκατ. που το Ίδρυμα Avon και η Avon έχουν ήδη δωρίσει, παγκοσμίως.