Αν ψάχνεις για ένα απολαυστικό και εύκολο γλυκό χωρίς γλουτένη, τότε αυτές οι μπισκοτένιες λιχουδιές είναι ό,τι πρέπει! Ιδανικές για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη, αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Ας δούμε πώς να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα μπισκότα!
Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και ετοίμασε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ, χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Πρόσθεσε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κοσκίνισε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και πρόσθεσέ τα στο μείγμα. Ανακάτεψε καλά.
- Αν θέλεις, πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε ελαφρά.
- Με ένα κουτάλι, φτιάξε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και τοποθέτησέ τες στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήσε για 10-12 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Άφησέ τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα πριν τα απολαύσεις.
Καλή απόλαυση!

Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού και λάτρης της γραφής. Παρόλο που ξεκίνησα με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το πάθος μου για τη γραφή με οδήγησε στη Δημοσιογραφία, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο ΕΚΠΑ. Πάντα με γοήτευε ο κόσμος του lifestyle, της μόδας, της ομορφιάς και της διακόσμησης, και τώρα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις δικές μου ιδέες και σκέψεις μαζί σας. Είστε έτοιμοι για αυτό το ταξίδι;
