Πολλοί άνθρωποι, όταν βλέπουν μούχλα στα τρόφιμά τους, πιο συχνά στο ψωμί, δεν αγχώνονται ιδιαίτερα. Αντί να πετάξουν ολόκληρο το τρόφιμο, λένε «κρίμα, μωρέ, να πάει χαμένο για λίγη μούχλα, είναι καλά το υπόλοιπο» και με το μαχαίρι ξύνουν το μουχλιασμένο κομμάτι. Ειδικά εάν πρόκειται για ελάχιστη μούχλα που έκανε την εμφάνισή της στην ακρούλα, τότε όλα καλά όλα… ανθηρά!

Τρόφιμα με μούχλα; Μην τα καταναλώσετε!

Όμως, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα τρόφιμα αυτά δεν είναι ασφαλές πλέον να καταναλωθούν και πρέπει να πεταχτούν ολόκληρα. Το ότι η μούχλα έκανε την εμφάνισή της σε ένα μικρό σημείο, δεν σημαίνει ότι υπάρχει μόνο εκεί. Στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρχει μούχλα σε ολόκληρη την φέτα ψωμί (ή σε οποιοδήποτε άλλο τρόφιμα εμφανιστεί) παρόλο που εμείς βλέπουμε μόνο την «έξαρσή» της.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε μουχλιασμένη στην άκρη της πατάτας ή της φέτας του τοστ, πετάξτε όλο το τρόφιμο. Μην το παραλείψετε γιατί από μούχλα μπορείτε να πάθετε μέχρι και τροφική δηλητηρίαση, κάτι που σίγουρα δεν θέλετε!

Επίσης – μεγάλη προσοχή! Μην προσπαθήσετε να εντοπίσετε τη μούχλα μυρίζοντας τα τρόφιμα μα μόνο από την όψη των τροφίμων, καθώς με την εισπνοή μπορεί να εισχωρήσουν στον οργανισμό σπόρια μούχλας.

Δείτε ακόμη: Δείτε τι συμβαίνει σε ένα ποτήρι κρασί μετά 100 ημέρες! Αντέχετε;

μούχλα