Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους! Δεν θα μπορούσαμε να σας αφήσουμε χωρίς κάτι σχετικό. Έτσι, σας έχουμε τα 4 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε ενώ ψήνετε. Θα έχετε το τέλειο ψήσιμο! Δεν χρειάζεστε πολλά πράγματα για την πιο γευστική μπριζόλα, μόνο να ακολουθήσετε συγκεκριμένους κανόνες.

Το καλύτερο κρέας 

Το κρέας δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα το πιο ακριβό, πρέπει όμως να είναι καλής ποιότητας. Κάντε την έρευνά σας και πάρτε κρέας από εκεί που εμπιστεύεστε περισσότερο. Ζητήστε πιστοποιήσεις, ρωτήστε με τι έχει τραφεί το κρέας και κάντε τις επιλογές σας. Η γεύση εξαρτάται κατά πολύ από το πόσο καλό είναι το κρέας σας.

τέλειο ψήσιμο

Μην υπερβάλλετε με τα καρυκεύματα 

Δεν υπάρχει λόγος να βάλετε πολλά μυρωδικά ή/και πολλά καρυκεύματα. Ακόμη και το απλό αλάτι αρκεί.  Για να έχετε ατόφια την γεύση του κρέατος και να την απολαύσετε όπως πρέπει, μην κάνετε υπερβολές. Εάν θέλετε πάρα πολύ να συνοδέψετε με κάτι το κρέας σας, χρησιμοποιήστε είτε φρέσκο θυμάρι, δεντρολίβανο ή φρέσκια ρίγανη.

Αλατοπιπερώστε κατευθείαν με το που ξεπαγώσετε το κρέας (χρειάζονται 30 λεπτά ξεπάγωμα). Έτσι, στο ψήσιμο θα δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα. Παρομοίως, δεν χρειάζεστε σάλτσα για το κρέας παρά μόνο απλά βούτυρο.

τέλειο ψήσιμο

Προσοχή στους χρόνους 

Δεν υπάρχει κάτι πιο απογοητευτικό από παρά ψημένο κρέας που έχει υφή γόμας. Ακόμη και εάν προτιμάτε καλοψημένη, δεν πρέπει να υπερβείτε τον χρόνο. Πως να καταλάβετε εάν έγινε η μπριζόλα σας; Για rare, η υφή του κρέατος θα πρέπει να είναι όπως του μάγουλού σας. Για medium, θα πρέπει να το αισθάνεστε όπως την άκρη της μύτης σας. Για well done, θα πρέπει να νιώθετε το κρέας όπως το κούτελό σας. Σε αυτό το σημείο αφαιρέστε γρήγορα από τη φωτιά! Οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι υπερβολή.

Πόση ώρα περίπου χρειάζεται το ψήσιμο;

  • Blue1.5 λεπτό την κάθε πλευρά
  • Rare2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά
  • Mediumrare: 3 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά
  • Medium: 4.5 λεπτά την κάθε πλευρά.

τέλειο ψήσιμο

Αφήστε να ξεκουραστεί 

Όταν γίνει το κρέας σας, πρέπει να το αφήσετε λίγο να ξεκουραστεί. Εάν το κόψετε κατευθείαν θα χαθούν κάποιοι από τους χυμούς του κρέατος. Είναι να χαραμίσετε το τέλειο ψήσιμο για ένα τόσο απλό λάθος. Η μπριζόλα πρέπει να κάτσει τουλάχιστον 5-10 λεπτά για καλύτερο αποτέλεσμα.

τέλειο ψήσιμο