Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι δύο εποχές δύσκολες για τις στιλιστικές μας επιλογές. Ξεκινάς με ελαφρύ ντύσιμο το πρωί και το βράδυ κοντεύεις να παγώσεις -εντάξει λίγη υπερβολή δεν βλάπτει. Την άνοιξη όμως υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες για το τι θα φορέσεις.

Αν κάνεις τα παρακάτω λάθη, τότε ήρθε η ώρα να τα διορθώσεις για να είσαι μοντέρνα και σωστή στο ντύσιμο σου.

1. Καλσόν. Όχι, όχι και πάλι όχι. Δεν θα σε βοηθήσει καθόλου στις ζεστές ημέρες και πλέον το μαύρο καλσόν για την άνοιξη είναι τελείως αντιαισθητικό. Βάλτο κάπου καλά μέσα στην ντουλάπα σου και περίμενε το φθινόπωρο για να το ξανά φορέσεις.

2. Το απλό είναι διαχρονικό. Το look της άνοιξης επιβάλλει απλό ντύσιμο και χαλαρό. Δηλαδή ένα τζιν με αέρινο μπλουζάκι και ένα ελαφρύ δερμάτινο είναι ό,τι πρέπει για να έχεις ένα σωστό και μοντέρνο ντύσιμο. Όσο για τα παπούτσια, τα sneakers είναι all time classic.

3. Οι μπότες ξεπεράστηκαν πια. Με αφορμή μια κοπέλα που είδα χθες να κυκλοφορεί με μποτάκια, ευτυχώς μου δίνεται η ευκαιρία να δηλώσω ξεκάθαρα ότι αυτή την εποχή δεν πρέπει να φοριούνται. ΔΕΝ. Αν τα φοράς κι εσύ ακόμα, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

4. Τα προκλητικά μπλουζάκια δεν αρέσουν. Μη τα βγάζεις όλα στην φόρα, Μάιο μήνα. Δεν είναι πλέον ωραία η εικόνα να σε βλέπουν με εξώπλατα μπλουζάκια, με τολμηρά κοψίματα στην πλάτη και με πολλές υπερβολές πάνως τους. Αυτά είναι off season ξεκάθαρα.

5. Τι γίνεται με τα σορτς; Εδώ τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα. Κατά την διάρκεια της ημέρας, γενικά μη τα προτιμάς εκτός αν έχει 30 βαθμούς έξω. Για μια χαλαρή όμως βόλτα το βράδυ, μπορείς να φορέσεις ένα σορτς που όμως να μην είναι μίνι και προκλητικό.