Είναι γεγονός ότι η πανδημία έφερε αρκετές αλλαγές στη ζωή μας. Μέσα από ποικίλους περιορισμούς και απομόνωση, αρκετοί ήταν αυτοί που άρχισαν να συνειδητοποιούν τη σημασία του να φροντίζουμε όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα, προκειμένου να καταφέρουμε να φορτίσουμε τις «μπαταρίες» μας και να ανταπεξέλθουμε σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική. Σε αυτό το σημείο, τα Lalita Retreats, με την υπογραφή της Βασιλικής Τσαντίλα, Wellbeing & Holistic Health Counselor, έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι η απόσυρση αποτελεί το «εισιτήριο» για μια βαθιά ανατροφοδότηση.

Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, που οι περισσότεροι από εμάς θα πάρουμε την καλοκαιρινή άδεια, έχουμε όσο τίποτα άλλο ανάγκη να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε, συμμετέχοντας παράλληλα σε δραστηριότητες που μπορούν να λειτουργήσουν μεταμορφωτικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια, η νέα τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερους λάτρεις είναι τα wellbeing retreats, οι αποδράσεις δηλαδή που συνδυάζουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική αναγέννηση.

Τα retreats είναι ουσιαστικά ένα ταξίδι. Μια απόδραση μερικών ημερών με σκοπό την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ πνεύματος, μυαλού και σώματος. Η συμμετοχή σε αυτά δεν έχει ούτε φύλο ούτε ηλικία και απευθύνονται σε κάθε άτομο που αναζητά ένα τρόπο να ξεφύγει από την καθημερινότητα, με απώτερο σκοπό την ευεξία και τη φροντίδα του εαυτού του. Οι χαοτικοί ρυθμοί, άλλωστε, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για ηρεμία, εσωτερική γαλήνη και απόδραση από τις υποχρεώσεις, με βασικά «εργαλεία» τα health retreats, τη yoga, το διαλογισμό, το μασάζ και το υγιεινό φαγητό.

Summer Flourishing στα Τζουμέρκα

Για κάθε γυναίκα που ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τη μαγική σχέση που συνδέει το Wellbeing με το Pleasure, το φετινό καλοκαιρινό Lalita retreat αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για επαναφόρτιση, παιχνίδι και δραστηριότητες στη φύση. Πρόκειται για μια 5ήμερη απόσυρση από την δραστήρια καθημερινότητα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 6 Αυγούστου, με σημείο συνάντησης τα Τζουμέρκα και το Rouista Tzoumerka Resort. Σε ένα εκπληκτικό τοπίο, και με την καθοδήγηση της Βασιλικής Τσαντίλα, οι συμμετέχουσες θα ενδυναμώσουν το σώμα τους μέσω της yoga και του χορού και θα ανανεώσουν το νου μέσω της σιωπής και του καθοδηγούμενου διαλογισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει yoga, καθοδηγούμενους διαλογισμούς, forest bathing πρακτικές, χορό Qoya και πολλά ritualistic παιχνίδια, ενώ τα τοπικά εδέσματα θα συνοδεύσουν δραστηριότητες στη φύση, όπως rafting, ιππασία, ήπιους πεζοπορικούς περιπάτους και “άγρια” κολύμβηση.

Βασιλική Τσαντίλα WellBeing & Holistic Health Counselor

Εκπαιδεύσεις – Πιστοποιήσεις

2022 – present:  Feminine Somatic Mentor

2020 – 2022: Ayurvedic  Health   Counselor (600hr)

2021: Vaginal Steaming  and pelvic floor health facilitator

2021 – 2022: Daring to Rest facilitator (guided meditation system for women bodies)

2018 – 2019: Qoya teacher-movement as medicine for women

2018: Hatha Yoga teacher (200hr)

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ