Πόσες φορές δεν έχει τύχει να δίνεις μια μικρή περιουσία σε παπούτσι και τελικά να σε χτυπάει κάθε φορά που το πονάς; Αρκετές. Αυτό πρέπει να σταματήσει λοιπόν γιατί το παπούτσι πρέπει απαραιτήτως να είναι άνετο. Υπάρχουν 5 μυστικά-κόλπα για να καταλάβεις τι μέλλει γενέσθαι με εκείνο που έχεις σταμπάρει εδώ και κάτι μήνες και χωρίς καν να το δοκιμάσεις μάλιστα.

1. Το τακούνι πρέπει να είναι γερό

Και όταν λέμε γερό, αυτόματα σημαίνει ότι πρέπει να είναι χοντρό. Εκτός του ότι είναι στην μόδα, βοηθάει το σώμα σου να βρίσκεσαι σε μία σταθερότητα επομένως να περπατάς πάνω σε αυτό με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άνεση.

2. Δώσε έμφαση στην σόλα

Δεν είναι κάποιο μυστικό ότι η σόλα είναι πολύ σημαντική στην διαμόρφωση των παπουτσιών και ιδιαιτέρως των ψηλών. Χάρη σε αυτή, οι μύτες των ποδιών ανακουφίζονται από την πίεση που νιώθουν όταν τα φοράς.

3. Φαρδιά λουράκια οπωσδήποτε

Σου προσφέρουν σταθερότητα όταν περπατάς ή όταν χορεύεις σε κάποιο μαγαζί ή στον γάμο της κολλητής σου.

4. Τα υλικά να είναι φυσικά

Τα σουέντ και τα δερμάτινα βοηθούν το πόδι σου να μην γλιστρά και να μην μπαινοβγαίνει κάθε φορά που περπατάς, κάτι που σημαίνει ότι προσφερούν την απαιτούμενη άνεση. Τα συνθετικά υλικά αντίθετα, είναι αυτά που δημιουργούν τις φουσκάλες στα πόδια.

5. Έλεξγε την σταθερότητα

Αν δεις ότι το παπούτσι ταλαντεύεται σε μία επίπεδη επιφάνεια, τότε σημαίνει ότι δεν είναι τόσο ανθεκτικό ώστε να σε κρατάει σε μία ισορροπία. Επομένως δεν πρέπει να το αγοράσεις.