Η κυτταρίτιδα, που συχνά περιγράφεται ως δέρμα με υφή cottage cheese ή φλοιού πορτοκαλιού, απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες. Αν και είναι φυσικό φαινόμενο, ορισμένες ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισής της βελτιώνοντας τον μυϊκό τόνο και την κυκλοφορία του αίματος. Ακολουθεί μια λίστα με πέντε ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν περιοχές που συνήθως εμφανίζουν περισσότερο κυτταρίτιδα.

Squats

Μια ισχυρή άσκηση για τόνωση των γλουτών και των μηρών. Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών, χαμηλώστε σε μια θέση οκλαδόν κρατώντας την πλάτη σας ίσια και μετά επιστρέψτε στην αρχή. Για καλύτερα αποτελέσματα, εκτελέστε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Lunges

Αποτελεσματικό για τη στόχευση των μηρών και των γλουτών. Κάντε ένα βήμα προς τα εμπρός με το ένα πόδι και χαμηλώστε τους γοφούς σας μέχρι να λυγίσουν και τα δύο γόνατα σε γωνία 90 μοιρών. Σπρώξτε πίσω στην αρχική θέση. Στόχος 3 σετ των 12 επαναλήψεων σε κάθε πόδι.

Glute Bridges

Εστιάστε στην ενίσχυση των μηριαίων και των γλουτών. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια στο έδαφος. Σηκώστε τους γοφούς σας προς την οροφή και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τους. Ολοκληρώστε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Step-Ups

Χρησιμοποιήστε έναν πάγκο ή ένα γερό σκαλοπάτι. Ανεβείτε με το ένα πόδι και φέρτε το άλλο για να το συναντήσετε και μετά κάντε πίσω. Αυτή η άσκηση τονώνει τα πόδια και τους γλουτούς. Κάντε 3 σετ των 10 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

Κολύμβηση

Μια άσκηση χαμηλής έντασης που στοχεύει στην κυτταρίτιδα βελτιώνοντας την κυκλοφορία και τονώνοντας το σώμα. Στοχεύστε σε 30 λεπτά κολύμβησης, εστιάζοντας σε εγκεφαλικά επεισόδια που απασχολούν ολόκληρο το σώμα. Είναι ιδανική άσκηση για όλο το σώμα και βοηθάει και σε μυοσκελετικά θέματα.

Η ενσωμάτωση αυτών των ασκήσεων στη ρουτίνα σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Η συνέπεια και η ισορροπημένη διατροφή παίζουν βασικό ρόλο στην επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων.

Διάβασε επίσης:

Περπάτα ξυπόλητη όσο μπορείς! Το λέει η επιστήμη!