Το κόκκινο κρασί πέραν του ότι είναι πολύ απολαυστικό, χαϊδεύοντας τον ουρανίσκο, κάνει καλό και στον οργανισμό μας. Δεν είναι τυχαίο πως από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα δε λείπει από το τραπέζι μας. Συμβάλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, σε ορισμένες μορφές καρκίνου (ειδικά στα πρώτα στάδια) και, στον έλεγχο της υπέρτασης.

Αναλυτικά:

 1. Βελτιώνει τη μνήμη λόγω της ουσίας που περιέχει (ρεσερατρόλη)
 2. Αναστέλλει τη σύνθεση ενδοθηλίνης-1 προλαμβάνοντας την αθηροσκλήρωση, την κακή χοληστερόλη και γενικότερα της τις καρδιογγειακές παθήσεις
 3. Έχει αντι- φλεγονονώσεις  και αντιρομβωτικές ιδιότητες βοηθώντας ώστε οι αρτηρίες να είναι ανοιχτές και η ροή του αίματος καλή
 4. Συμβάλει στην πρόληψη της γεροντικής άνοιας και του Alzheimer
 5. Προλαμβάνει το διαβήτη τύπου 2
 6. Επιβραδύνει τη γήρανση (πολλές κρέμες έχουν ως συστατικό το κρασί)
 7. Έχει πυρίτιο εξασφαλίζοντας οστική πυκνότητα (κυρίες στην εμμηνόπαυση επιβάλλεται ένα ποτήρι κρασί ακόμη και καθημερινά)
 8. Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης πετρών στα νεφρά καθώς είναι διουρητικό
 9. Συμβάλει στη μείωση πιθανότητας της υπέρτασης λόγω του νιτρικού οξείδιου
 10. Ανακουφίζει τα αλλεργικά προβλήματα
 11. Φροντίζει τη στοματική υγιεινή αν και αφήνει λεκέδες στα δόντια
 12. Περιέχει ρεσβερατρόλη μια ουσία που τη χρησιμοποιούν στη κοσμετολογία

Στα Lidl Ελλάς, λόγω των 20 χρόνων παρουσίας τους στη χώρα μας και γνωρίζοντας πως το κρασί δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι, δημιούργησαν ένα  εξαιρετικό κόκκινο κρασί που κυκλοφορεί με 20 διαφορετικές συλλεκτικές ετικέτες .

Ένα κρασί με χαρακτήρα τόσο ξεχωριστό όσο και η εικοσάχρονη πορεία της εταιρίας στην Ελλάδα.Ένα κρασί που κουβαλάει μέσα του την εμπειρία αυτών των 20 χρόνων, αλλά την ίδια στιγμή παραμένει φρέσκο και μοντέρνο, κοιτώντας τα επόμενα 20.

Το «Είκοσι Ιστορίες» ξεκινά το ταξίδι του στη Βόρεια Πελοπόννησο, εκεί όπου οι ποικιλίεςMerlot και Syrah ευδοκιμούν και μετά συνδυάζονται για ναπαράξουν ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασίμε μεταξένια υφή, ιώδεις ανταύγειες, πλούσια γεύση και ευχάριστη οξύτητα.

Τις «Είκοσι Ιστορίες» θα τις βρείτε στα καταστήματα Lidl με 20 διαφορετικές, συλλεκτικές ετικέτες. Κάθε ετικέτα παραπέμπει σε μία συμβολική ιστορία εμπνευσμένη από τον ελληνικό τόπο, τις ομορφιές, τις ιδιομορφίες του και φυσικά τις ιστορίες του.

20 χρόνια Lidl Ελλάς. Κάθε χρόνος και μία μοναδική ιστορία.Κάθε ιστορία και ένα μοναδικό μπουκάλι κρασί.