Λατρεύω τα m&ms και αυτή η συνταγή έχει τέλεια γεύση και χρώμα αλλά και την ιδανική ποσότητα σοκολάτας. Είναι απλά ένα συνταρακτικό επιδόρπιο που δε θα αφήσει κανέναν χωρίς να χαμογελάσει. Ναι, πρέπει σίγουρα να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • ¾ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • 1¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι βρώμη
  • 1 φλιτζάνι Μ & M’S
  • ¼ φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας

Για την επικάλυψη

  • 140 γραμμάρια κρέμα Γιώτης με γεύση βανίλια
  • 1½ φλιτζάνια γάλα
  • ½ φλιτζάνι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • ¼ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη κορυφή

  • 200 γρ σαντιγί
  • Τρούφα σοκολάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι λάδι

Γαρνιτούρα
½ φλιτζάνι M & M’S

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος μαζί με το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνει λείο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη και τη μαύρη ζάχαρη.Χτυπάμε ξανά και προσθέτουμε το αυγό με τη βανίλια. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα, το αλεύρι, τη βρώμη, τα τσιπ σοκολάτας και τα M & M’S.Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε για 14 λεπτά.

Μόλις το αφαιρέσουμε το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και φτιάχνουμε το στρώμα πουτίγκας συνδυάζοντας τη βανίλια με το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύοντας τα μέχρι να πήξει το μείγμα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνει λείο προσθέτουμε και το μείγμα πουτίγκας και ανακατεύουμε ξανά. Τοποθετούμε μια μεμβράνη στο πάνω μέρος του μπολ και στη συνέχεια το αφήνουμε για μια ώρα περίπου στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια το στρώνουμε πάνω στο μπισκότο.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε φυστικοβούτυρο με γάλα εβαπορέ και ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Περιχύνουμε με το μείγμα το μπισκότο και το αφήνουμε στην άκρη.

Τέλος, βάζουμε για 30 δευτερόλεπτα τα τσιπ σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων και περιχύνουμε με αυτά το μπισκότο προσθέτοντας μερικά ακόμα M & M’S. Αφήνουμε το μπισκότο στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν παγώσει τελείως.