Μια κρεμώδης και νόστιμη σάλτσα ζυμαρικών μαζί με μια σαλάτα του Καίσαρα μπορεί να γίνει από ένα τέλειο μεσημεριανό φαγητό μέχρι ένα σούπερ ορεκτικό για τη παρέα.

Υλικά

1 φλιτζάνι μαγιονέζα
⅓ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 αντσούγιες, ψιλοκομμένες
Πέννες, βρασμένες al dente τις οποίες ξεβγάζουμε με κρύο νερό
6 μεγάλα φύλλα μαρούλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1½ κούπα τοματίνια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια. ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 στήθη κοτόπουλου στη σχάρα, κομμένο σε κύβους
1½ κούπα κρουτόν

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα και στη συνέχεια τα μισά από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, μαζί και τα μακαρόνια και σερβίρουμε.