Μέρες που είναι ακόμα και οι πιο αδιάφοροι, μια ματιά στο ετήσιο ωροσκόπιο τους μπορεί να την ρίξουν. Μέσα στο γενικότερο κλίμα της «αστρολογικής μελέτης» γιατί να μην μάθουμε ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις των ζωδίων;

Όσοι ειδικά πιστεύετε στα ζώδια, σκεφτείτε πρακτικά: Σας λέει το ζώδιο σας ότι αυτή την περίοδο έχετε πολλές πιθανότητες να ενδώσει στον έρωτα σας ένας Τοξότης. Εσείς καίγεστε για έναν Τοξότη. Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Τοξότη αγαπούν την πολυεθνική κουζίνα. Σκέφτεστε, «ο έρωτας περνάει από το στομάχι», με την παρότρυνση των αστρολογικών προβλέψεων, δεν μαγειρεύω ένα κοτόπουλο σετσουάν;

Η γαστρονομική αστρολογία λοιπόν, ορίζει:

Κριός: Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του κριού, θέλουν η διατροφή τους να διακρίνεται από ποικιλία. Όταν μαγειρεύουν, πειραματίζονται με καινούργιες ιδέες και αλλάζουν τις συνταγές. Τους αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις και όχι τόσο τα παραδοσιακά πιάτα. Μία επιτυχημένη διατροφή για κριούς είναι καλό να περιέχει: βοδινό κρέας, καυτερές πιπεριές και μήλα.

Ταύρος: Οι ταύροι αγαπούν το φαγητό και το απολαμβάνουν αφού έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση της γεύσης. Δεν ενδιαφέρονται για τις θερμίδες ή αν θα πάρουν κιλά, αρκεί αυτό που τρώνε να είναι νόστιμο. Είναι λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας. Κάποια υλικά για επιτυχημένη διατροφή για τους ταύρους είναι: καρότα, σέλινο και μπέικον.

Δίδυμος: Τα που ανήκουν στο ζώδιο του δίδυμου, προτιμούν το γρήγορο και εύκολο φαγητό. Μένουν λίγες ώρες στο σπίτι και κατά συνέπεια τρώνε πολλές φορές έξω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τους αρέσουν τα έτοιμα φαγητά. Κάποια προτεινόμενα φαγητά για έναν δίδυμο είναι: αυγά, λεμόνια και ανανάς.

Καρκίνος: Όποιος ανήκει στο ζώδιο του καρκίνου συνδέει τη μυρωδιά ενός φαγητού με μία ανάμνηση. Δεν ξεχνούν μία γεύση που τους μαγείρευε ένα πρόσωπο του οικογενειακού ή συγγενικού περιβάλλοντός τους. Κάποια υλικά που αρέσουν σε έναν καρκίνο είναι: γάλα, μπανάνες και πράσινα φασόλια.

Λέων: Οι λέοντες ασχολούνται πολλές ώρες με τη μαγειρική και αφιερώνουν χρόνο ώστε να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους. Οι ίδιοι αποφεύγουν τα συνηθισμένα φαγητά. Κάποια προτεινόμενα υλικά για τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του λέοντα είναι: κοτόπουλο, αρακάς και κρεμμύδια.

Παρθένος: Το ζώδιο των παρθένων χαρακτηρίζεται από λιτοδίαιτα πιάτα και ελαφριά μαγειρική γιατί βρίσκονται σε συνεχή δίαιτα. Είναι επιλεκτικοί στο φαγητό. Κάποια προτεινόμενα υλικά είναι: σπανάκι, συκώτι και φασόλια.

Ζυγός: Ο ζυγός επιλέγει ένα πιάτο, που περιέχει τα πάντα σε ισόποσες δόσεις. Συνήθως τρώνε λίγη ποσότητα και αν δεν τους αρέσει το φαγητό, δεν τρώνε καθόλου. Θέλουν το φαγητό τους να είναι νόστιμο αλλά και αισθητικά ωραίο. Κάποια προτεινόμενα υλικά είναι: δημητριακά ολικής αλέσεως, μαρούλι και φράουλες.

Σκορπιός: Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του σκορπιού αγαπάνε πολύ το φαγητό και θεωρούν ότι είναι απόλαυση. Τρώνε μεγάλες ποσότητες και τους αρέσουν οι ιδιαίτερες και έντονες γεύσεις. Κάποια προτεινόμενα υλικά είναι: οστρακοειδή, καλαμπόκι και βατόμουρα.

Τοξότης: Οι τοξότες αγαπάνε τα ταξίδια και δοκιμάζουν τις γεύσεις του κάθε τόπου. Επιλέγουν εστιατόρια με διεθνείς και άγνωστες γεύσεις. Επίσης, ένας τοξότης κοιτάζει και το περιβάλλον στο οποίο γευματίζει. Κάποια υλικά για ένα επιτυχημένο γεύμα είναι: κρέας, σπαράγγια και αγγούρια.

Αιγόκερος: Οι αιγόκεροι διακρίνονται για την κλασσική τους φινέτσα. Η μαγειρική τους χαρακτηρίζεται από διακριτικές και ελαφριές γεύσεις. Προσπαθούν να συνδυάσουν τη νοστιμιά, με φαγητά υγιεινά και μη παχυντικά. Μία καλή πρόταση για υλικά είναι: λαχανάκια Βρυξελών και αμύγδαλα.

Υδροχόος: Για έναν υδροχόο δεν υπάρχουν διατροφικοί κανόνες. Τους αρέσουν οι εκκεντρικές γεύσεις. Μπορεί να επιλέξουν ένα πολυτελές και ακριβό εστιατόριο και την επόμενη μέρα να φάνε χάμπουργκερ. Τρώνε όποτε θέλουν και ό, τι θέλουν. Κάποια υλικά που θα αρέσουν σε έναν υδροχόο είναι: πατάτες, μελιτζάνες και παντζάρια.

Ιχθύς: Οι ιχθύες τρώνε ανάλογα με τη διάθεσή τους και στη μαγειρική ακολουθούν το ένστικτο και τη φαντασία τους. Δεν μπαίνουν σε διατροφικά προγράμματα. Κάποια υλικά για μία πετυχημένη διατροφή για ιχθείς είναι: ψάρια, σταφύλια και χουρμάδες.