Όταν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε το κλασικό ελιόψωμο, χρησιμοποιούμε φαρίνα και μπύρα κι έχουμε  σπιτικό ελιόψωμο στο πι και φι.

Υλικά

1 πακέτο φαρίνα (500 γραμμάρια)

1 κουτάκι μπύρα (330ml)

1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Λίγη ρίγανη

Λίγος ηλιόσπορος για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Βήματα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ (εκτός από τον ηλιόσπορο)

Ζυμώνουμε με το χέρι για να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά

Βάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη, μακρόστενη, αντικολλητική φόρμα κέικ

Πασπαλίζουμε με ηλιόσπορο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170ο, φούρνο για 50’-60’


eliopsomo-1