Σκέφτεστε φέτος να μην το πάτε σε παιδικό σταθμό επειδή πιστεύετε ότι οι ώρες που απασχολείται εκεί είναι αρκετές για το παιδί ή φοβάστε μήπως επιβαρυνθεί η υγεία του λόγω των ιώσεων. Υπάρχει τρόπος να απασχοληθεί δημιουργικά, να κοινωνικοποιηθεί και να έρθει σε επαφή με ομάδα στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Ίσιδα με το Πρωινό Πρόγραμμα Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 3 – 5 ετών.

Τι γίνεται στο Πρωινό Πρόγραμμα Απασχόλησης;

Σε ένα ειδικά για τα παιδιά διαμορφωμένο περιβάλλον, ασφαλές και χαρούμενο, τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν, να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να αναπτυχθούν λεκτικά, νοητικά και συναισθηματικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες εποικοδομητικές για τα παιδιά, σύμφωνες πάντα με την αναπτυξιακή τους ηλικία, οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης, των γλωσσικών και αντιληπτικών ικανοτήτων τους, της ικανότητας για συνεργασία και ομαδικό παιχνίδι. Παράλληλα δουλεύονται λογοθεραπευτικοί στόχοι για τα παιδιά που παρουσιάζουν καθυστέρηση στο λόγο τους.

Τέλος, παρέχεται και συμβουλευτική γονέων για το πως θα μπορέσετε ως γονείς να διαχειριστείτε τη γλωσσική καθυστέρηση του παιδιού σας.

Ενδεικτικές δραστηριότητες είναι:

Ασκήσεις και παιχνίδια βασισμένα στη μέθοδο Montessori  (https://www.youtube.com/watch?v=09Y-huCMjIc)

Ασκήσεις γλωσσικής ανάπτυξης (με βάση τις ανάγκες του κάθε παιδιού , έπειτα από λογοθεραπευτική  αξιολόγηση που θα προηγηθεί, θα εφαρμόζεται πρόγραμμα με συγκεκριμένη στοχοθεσία )

Παιχνίδια ρόλων

Παιχνίδια κοινωνικής αλληλεπίδρασης

Παιχνίδια με πλαστελίνη, πηλό, αφρό

Χειροτεχνίες, κατασκευές

Ανάγνωση και δραματοποίηση παραμυθιών

Πάζλ

Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράμματος;

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η καλλιέργεια των πρώιμων δεξιοτήτων και η ενίσχυση της γλωσσικής ανάπτυξης. Επίσης στοχεύει στην κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών, δηλαδή την ανάπτυξη σχέσεων, την εκμάθηση κοινωνικών κανόνων και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τους έμπειρους λογοθεραπευτές του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών Ίσιδα

Κλείστε θέση τώρα!

Γα την καλύτερη λειτουργία της ομάδας θα τηρηθεί αυστηρά μικρός αριθμός παιδιών. Για περισσότερες πληροφορίες, απορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με:

Eιρήνη Γιαννόπαπα Ψυχολόγος (M.Sc. in Special Education, Speech Therapy & Parent Counseling )/Διευθύντρια Κέντρου  Ειδικών  Θεραπειών  » Ίσιδα» (Ηρ. Πολυτεχνείου  87, Πειραιάς/τηλ. 210 4535078/Facebook Page)