Το αγαπημένο ποτό που πίνεται χειμώνα-καλοκαίρι έχει μερικές μάρκες που είναι οι… κορωνίδες του!

Μερικές από αυτές κυκλοφορούν στο εμπόριο, άλλες δεν βρίσκονται ούτε στην… μαύρη αγορά (!) ενώ άλλες τις απολαμβάνουν λίγοι και εκλεκτοί στον πλανήτη!

Όπως και αν έχει, διαβάστε παρακάτω τις 5 καλύτερες μπύρες στον κόσμο και ξεδιψάστε. Έστω με την ιδέα βρε παιδιά…

1.Toppling Goliath Kentucky Brunch Brand Stout

Οι ειδικοί στις μπύρες παγκοσμίως την κατατάσσουν με διαφορά στην πρώτη θέση της λίστας. Φτιάχνεται στην Iowa και η εταιρεία παράγει μόλις 400 μπουκάλια ανά έτος. Θεωρείται το… Γκράαλ για τους λάτρεις της μπύρας ενώ στις ιστοσελίδες γευσιγνωσίας μπύρας κατατάσσεται πρώτη.

2. Side Project Fuzzy

Μια ακόμη πολύ σπάνια μπύρα από το St.Louis των ΗΠΑ. Με μεγάλες διακρίσεις, όπως το βραβείο Fyzzy, ωριμάζει σε δρύινα βαρέλα ενώ κάθε παραγωγή γίνεται sold-out! Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί τις αγοράζουν για να τις πουλήσουν στην μαύρη αγορά!

3. Gose Gone Wild

Μια γερμανική μπύρα που παρασκευάζεται στις ΗΠΑ από την Westbrook Brewing. Ξανθιά με αρκετό Amarillo μέσα, φτάνει στους 4,3% βαθμούς, όχι ιδιαίτερα βαριά στην γεύση, αλλά πίνεται ευχάριστα.

4. Ballast Point

Το όνομά της προέρχεται από ένα δηλητηριώδες ψάρι με αγκάθια. Περιέχει mango, ροδάκινο και λεμόνι ενώ παρασκευάζεται στο San Diego στην Καλιφόρνια. Δεν είναι τόσο δυσεύρετη όσο οι παραπάνω ωστόσο είναι εξαιρετική!

5. Wisconsin Belgian Red

Κάθε μπουκάλι της παρασκευάζεται στο Wisconsin. Η συνταγή της είναι βελγικής προέλευσης ενώ σήμα κατατεθέν της είναι το βαθύ κόκκινο χρώμα της. Θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη μπύρα που μπορεί να βρει κάποιος στα ράφια των supermarkets.