Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό, πως η σεξουαλική προτίμηση των γυναικών  -αποκλείοντας ακραίες ή παρεκκλίνουσες ψυχοσυνθέσεις- στηρίζεται αποκλειστικά σε εγκεφαλικά κριτήρια. Ακόμη και ο ομορφότερος άνδρας να μπει σε ένα δωμάτιο, είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο πως καμία γυναίκα δεν θα τον προσεγγίσει, είτε από αμηχανία, είτε από κοινωνικό προγραμματισμό. Πρόκειται για μια ερώτηση που δέχομαι τακτικά από τους άνδρες που συμμετέχουν στα workshops μου.

Άνδρες καλλιεργημένοι, σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και με ιδιαίτερη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι ενώ μπορεί στην επαγγελματική τους ζωή να κινούν βουνά ολόκληρα, βρίσκονται εντελώς αβοήθητοι όταν πρόκειται να πλησιάσουν κάποια ελκυστική γυναίκα. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι πως αντιμετωπίζουν την ίδια δυσκολία τόσο σε κάποιο οικείο χώρο στον οποίο αισθάνονται ασφάλεια, όσο και σε κάποιο «ουδέτερο» ή και ανοιχτά «επιθετικό» χώρο όπως κάποιο club ή bar.

Αν και η καλλιέργεια της φαινομενικά εξώκοσμης αυτοπεποίθησης η οποία επιτρέπει σε έναν άνδρα να κατακτά οποιαδήποτε –σχεδόν- γυναίκα βάζει στο στόχαστρό του, είναι διαδικασία η οποία απαιτεί σκληρή εσωτερική πειθαρχία και αξιοσέβαστη επένδυση προσωπικού χρόνου, υπάρχουν ορισμένες «κλεψιές», ορισμένα τρικ αν θέλετε, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν από κάθε άνδρα, προκειμένου να ανεβάσουν το κασέ του σε οποιαδήποτε συναναστροφή με μια γυναίκα.

1. Όταν πλησιάζεις μια γυναίκα, ανακοινώνεις πάντα με πλάγιο τρόπο πως έχεις μόνο μια στιγμή.


Ένα καλό case study για το παράδειγμά μας, είναι η νέα συνάδελφος που καπνίζει ανέμελη και ολομόναχη, στις πρώτες μέρες της στην δουλειά. Κάθε θερμόαιμος συνάδελφος έχει ήδη αρχίσει να χοροπηδάει σαν καλικάντζαρος στην θέα της, αλλά φυσικά κανείς δεν έχει το σθένος να την προσεγγίσει. Είναι πολύ σημαντικό εδώ, να θυμηθείς πως η ίδια βρίσκεται σε μέγιστη κατάσταση ανασφάλειας, όπως ακριβώς ήσουν και εσύ τις πρώτες ημέρες σου και ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε οποιοδήποτε ερέθισμα θα της δημιουργήσει ένα αίσθημα «ασφάλειας». Πρόκειται για την τεχνική που οι επαγγελματίες του χώρου ονομάζουν «anchoring».

Ιδανικά, θα βγεις και εσύ για τσιγάρο, θα την χαιρετήσεις με ένα εγκάρδιο νεύμα, θα απολαύσεις το τσιγάρο σου δίχως να ασχοληθείς καθόλου μαζί της και λίγο πριν φύγεις, θα την ρωτήσεις γεμάτος γλυκιά αδιαφορία αν ξεκίνησε τώρα και σε ποιο τμήμα εργάζεται. Ασχέτως απάντησης, χαμογέλασε σαρδόνια και ευχήσου της καλή δύναμη. Φύγε έχοντας δημιουργήσει θριαμβευτικά ερωτηματικά και μην επιδιώξεις καμία επαφή. Ήδη έχει ξεκινήσει να αναρωτιέται γιατί δεν ήρθες να της κολλήσεις όπως τα τελευταία 3.184 πεινασμένα Oρκ και αυτό μετράει σαφέστατα υπέρ σου. Λίγα λόγια, καλά και μυστήριο στο διάβα σου. Οι πολλές κουβέντες υποδηλώνουν ανασφαλή, κουσουρλή σχεσάκια και υπο-Oρκ. Μην είσαι αυτός ο τύπος.

2. Μην δίνεις ποτέ αληθινές απαντήσεις. Για οτιδήποτε.


Η καλλιέργεια της μυστηριώδους περσόνας σου θα πρέπει να είναι το κυριότερο μέλημά σου. Όσο πιο θλιβερά μικροαστική είναι η πραγματικότητά σου, αλλά τόσο μυστήριο και εγκληματική σαγήνη θα πρέπει να αποπνέεις. Γύριζε σε κάθε ευκαιρία την συζήτηση σε εκείνη και απόφυγε μαεστρικά κάθε πιθανή ερώτηση για την προσωπική σου ζωή ή τα ενδιαφέροντα σου. Το «Ξέρεις μωρέ, τίποτα, σεμνά.» συνοδεία δαιμονικού μειδιάματος, είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση στην ερώτηση «Πώς τα πέρασες;», ειδικά εάν κάθε συνομιλητής επιδίδεται σε χαχόλικο διαγωνισμό επιδειξιομανούς «ζωάρας» του Σαββατοκύριακου.

Ο τύπος που δεν έκανε «τίποτα» και δείχνει τόσο ικανοποιημένος, έχει ήδη τρυπώσει στις σκέψεις της.
Αρκετά όμως για αυτή την εβδομάδα. Πειραματιστείτε. Τηρείστε αυτούς τους δυο κανόνες και παρατηρήστε πόσο διαφορετικά θα σας αντιμετωπίσουν οι γυναίκες που θα συναντήσετε.