Μέχρι τώρα αυτό που ήξερες ήταν πως όταν ερωτεύεσαι τα συμπτώματα που σε βασανίζουν είναι να θέλεις να τον παρακολουθείς στο Facebook, να δεις τα σχόλια που κάνει σε άλλες, τα check in του μήπως και τον συναντήσεις κάπου ‘’τυχαία’’, να περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο να σε πάρει και φυσικά να σε πιάνει ακατάπαυστη φλυαρία όταν βρίσκεται με τις φίλες σου και αναλύετε μαζί τι σου είπε και τι εννοούσε!

Αυτό όμως που δεν σκέφτηκες είναι πως μαζί με όλα τα παραπάνω, όταν η καρδιά σου ερωτεύεται πρώτα πρώτα αντιδρά το σώμα σου!love-at-first-sight

Πριν λοιπόν συνειδητοποιήσεις εσύ στην κατάστασή σου, ο εγκέφαλος σου είναι ο πρώτος που την αντιλαμβάνεται. Σύμφωνα με έρευνα του Journal of Sexual Medicine, ο εγκέφαλός σου θέλει μόλις το ένα πέμπτο του δευτερολέπτου για να αντιληφθεί την κατάσταση αρχίζοντας, αμέσως, να εκκρίνει, σε 12 διαφορετικές περιοχές, τις ορμόνες εκείνες που σε κάνουν να χαμογελάς όλη την ώρα!

Μόλις επηρεάζονται τα επίπεδα των ορμονών σου, μειώνεται η αρτηριακή σου πίεση και οι χτύποι της καρδιάς. Και κάπως έτσι νιώθεις πλέον πιο ανάλαφρη και πιο χαλαρή! Μία από τις ορμόνες που απελευθερώνονται είναι η ωκυτοκίνη, ή αλλιώς ορμόνη της αγάπης ή της αγκαλιάς (ναι, υπάρχει και τέτοια ορμόνη!) και είναι υπεύθυνη για τις μικρές απώλειες μνήμες που παθαίνεις όταν ερωτεύεσαι! Έχοντας την αίσθηση της χαλάρωσης και της ευφορίας, δυναμώνει ο ήχος της φωνής σου, αρχίζεις να χαμογελάς και να γελάς πιο εύκολα, μειώνοντας το στρες και πλημμυρίζοντας αισιοδοξία! Και όλη αυτή η αλλαγή στους ρυθμούς του σώματός σου καθώς και η πολλή σκέψη του ‘’ομορφονιού’’, σου δίνει ενέργεια και περιορίζει αναπόφευκτα τη διάθεσή σου για ύπνο. Εξαιτίας όμως των ορμονών, δεν αισθάνεσαι κόπωση!baloons-boy-girl-love-Favim_com-130334

Όταν πάλι πρόκειται να τον συναντήσεις τα πάντα αρχίζουν και δουλεύουν γρηγορότερα. Ολόκληρος ο οργανισμός μπαίνει σε ρυθμούς εντατικούς με αποτέλεσμα να σε πιάνει εκείνο το ενοχλητικό δέσιμο στο στομάχι! Ευτυχώς, όμως, αυτό δεν είναι εμφανές! Και αφού τα χαμογελάκια και τη φλυαρία μπορείς να τα ελέγξεις, μπορείς και να τον βασανίσεις λιγάκι αφήνοντάς τον σε αμφιβολία για το αν είσαι ή όχι ερωτευμένη! Ε, δεν χρειάζεται να του το κάνεις και εύκολο!