Το εμβληματικό Air Force 1 ανανεώνεται για τη νέα σεζόν εμπνέεται  από τη γυναικεία οπτική, τη δύναμη της συλλογής «1s Reimagined» και από την αγάπη της Nike για την αλλαγή και την ανανέωση των κλασικών της μοντέλων.

 «Γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους. Θέλουν κάτι μοναδικό και τους αρέσει να χρησιμοποιούν τα sneakers ως μέσο έκφρασης του εαυτού τους και της γκαρνταρόμπας τους. Τρέφουν επίσης βαθύ σεβασμό και αγάπη για τα εμβληματικά κομμάτια», δηλώνει η Georgina James, Senior Creative Director. «Το Air Force 1 Shadow είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς μπορούμε να εντοπίσουμε τις νέες ανάγκες και να βρούμε νέους τρόπους έκφρασης μέσω του σχεδίου και των λεπτομερειών του παπουτσιού, δημιουργώντας κάτι μοναδικό Η έμπνευση για το Shadow, το οποίο χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό  δύο διαφορετικών σχεδίων, είναι οι γυναίκες που κάθε μια τους αποτελεί πρότυπο στον τομέα της και φέρνει την αλλαγή.  Το Shadow είναι μια κομψή υπερβολή: τα βασικά στοιχεία της τελειότητας και της διαφορετικότητας αναδεικνύονται με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

Αυτή η σύλληψη αποτυπώνεται μέσα από τις επιλογές σχεδιασμού: Μια ελαφρώς υψηλότερη ενδιάμεση σόλα ανυψώνει το πέλμα με μοντέρνο τρόπο, ενώ η εξωτερική χοντρή σόλα χαρίζει μια πιο ελαφριά και άνετη αίσθηση στο πόδι.

Το AF1 Shadow κυκλοφορεί σε όλα τα καταστήματα Nike παγκοσμίως από 3 Οκτωβρίου.