Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια μεταβολική ασθένεια η οποία χαρακτηρίζεται από αύξηση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία) και διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης. Οι κύριοι τύποι είναι ο διαβήτης τύπου 1, ο διαβήτης τύπου 2 και ο διαβήτης της κύησης. Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει χρόνια πορεία και μπορεί να προκαλέσει μια σειρά σοβαρών επιπλοκών, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η διάγνωση και η έγκαιρη αντιμετώπισή του.

Αγκαλιάζοντας κάθε ενέργεια για ισορροπημένη διατροφή, τα MISKO Ολικής Άλεσης, με τα πλούσια θρεπτικά συστατικά τους, επιβιβάστηκαν στο Magic Diabetes Bus της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Οδηγό τον Διαβήτη» και βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας προάγοντας την υγιεινή διατροφή και την πρόληψη.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι «ταξίδεψαν» στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη του διαβήτη, ενώ πραγματοποιήθηκαν περίπου 3.000 μετρήσεις και διαπιστώθηκαν 25 αδιάγνωστα περιστατικά. Για όσους υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, τους περίμενε και δώρο έκπληξη από την αγαπημένη τους σειρά ζυμαρικών MISKO. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι δημιούργησαν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζυμαρικά MISKO Ολικής Άλεσης και ενημερώθηκαν για τις ιδιότητές τους. Χάρη στις διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχουν είναι κατάλληλα για άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Ακόμα, τα MISKO Ολικής Άλεσης πρωταγωνίστησαν στη διημερίδα «Ημέρες Διαβήτη 2019» με “tailormade” συνταγές ζυμαρικών, στο 15οΠανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού, χαρίζοντας εκπτωτικά κουπόνια και προϊόντα στους επισκέπτες για να τα απολαύσουν …χωρίς τύψεις!