Κόσμημα ή gadget τελευταίας γενιάς; Το νέο Huawei Watch GT 2 είναι και τα δύο.

Ζούμε στην εποχή των wearables. Και η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότεροι γύρω μας κυκλοφορούν με ένα fitness band ή smartwatch στο χέρι. Ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε το δικό μας, το οποίο, από την πρώτη στιγμή που αντικρίσαμε, μας έκανε να αναρωτηθούμε: είναι κόσμημα τελικά, ή gadget τελευταίας γενιάς. Το Huawei Watch GT 2 είναι ίσως η πιο ξεχωριστή άφιξη στο χώρο του και η elegant version των 42mm που έφτασε στα χέρια μας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πώς μπορεί να συνδυαστεί η τεχνολογική υπεροχή με την άκρως γοητευτική εμφάνιση.

Huawei Watch GT 2: Με εμφάνιση που θα κερδίσει και τον πιο πιστό οπαδό της μόδας

Μίνιμαλ και κομψό, με οθόνη με γυαλί σκαλισμένο με την τεχνολογία με την οποία επεξεργάζονται οι πολύτιμοι λίθοι, αλλά και με όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες που αναζητά κάποιος από ένα smart προϊόν, το Huawei Watch GT 2 των 42mm φοριέται στο χέρι μας ακόμη και στο …δεξί. Η επιλογή είναι δική μας, βέβαια.

Η συσκευή διαθέτει κυρτή οθόνη τεχνολογίας AMOLED, η οποία προσαρμόζεται, μέσω watch faces, ώστε να έχει την όψη που μας αρέσει περισσότερο. Η διαγώνιός της είναι 1,2 ιντσών ενώ να σημειώσουμε ότι η έκδοση των 42mm είναι διαθέσιμη σε ασημί και rose gold ανοξείδωτο ατσάλι και με επιλογές για χακί δερμάτινό ή rose gold μιλανέζικο λουράκι, αντίστοιχα.

Το Huawei Watch GT 2 θα γίνει ο προσωπικός σας coach

Το Huawei Watch GT 2 θα γίνει ο προσωπικός σας προπονητής σε κάθε sport ή μορφή άσκησης την οποία θα επιλέξετε. Διαθέτει επιλογή καταγραφής και παρακολούθησης πολλών διαφορετικών μορφών προπόνησης ή άσκησης (έως 15), υποστηρίζει τα δορυφορικά συστήματα εντοπισμού GPS και GLOLASS, αλλά και πιο ακριβή μέτρηση του καρδιακού παλμού σας σε πραγματικό χρόνο. Έχει βελτιωθεί όμως και στο κομμάτι της παρακολούθησης ύπνου, καθώς μπορεί να παρακολουθεί επιστημονικά και να διαγνώσει 6 συνήθεις τύπους προβλημάτων ύπνου, ενώ, παράλληλα, παρέχει προτάσεις για καλύτερη ξεκούραση. Επιπλέον, μπορεί να παρακολουθεί το στρες σας και να εντοπίζει πότε υπάρχει ανάγκη να χαλαρώσετε (για το λόγο αυτό υπάρχει και επιλογή ασκήσεων αναπνοών), ενώ, φυσικά, σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε την εξέλιξη της φυσικής σας κατάστασης καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως τον αριθμό των βημάτων, τις θερμίδες που καίτε, τον αριθμό των φορών που σηκώνεστε και τις περιόδους δραστηριοτήτων μεσαίας έως υψηλής έντασης.

Και, βέβαια, επειδή κάθε μέρα οι ανάγκες επικοινωνίας σας είναι έντονες, φυσικά, υποστηρίζει ειδοποιήσεις από κλήσεις, SMS, email, ημερολόγιο και άλλες social media εφαρμογές. Τέλος, μερικά ακόμη χρήσιμα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ενημέρωση για τον καιρό, αφύπνιση, λειτουργίες αντίστροφης μέτρησης και χρονόμετρου, φακός και επιλογή εύρεσης τηλεφώνου, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε τη δυνατότητα ενεργοποίησης Always On Display.

Και ακόμη περισσότερα…

Εντυπωσιακή είναι, φυσικά, και η αυτονομία του Huawei Watch GT 2 των 42mm, που, παρά την κομψή του εμφάνιση, φτάνει τη μία εβδομάδα. Στην υψηλή αυτονομία συντελεί η ενσωμάτωση του -ειδικού για wearables chip Kirin A1 που εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Πέρα από αυτό, μπορεί να συνεργαστεί όχι μόνο με συσκευές της Huawei αλλά με οποιοδήποτε smartphone υποστηρίζει Android 4.4 ή νεότερη έκδοση, αλλά και iOS 9.0 ή νεότερη έκδοση.

Να σημειωθεί ότι πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στο smartphone σας (αν δεν το έχετε) το app Huawei Health, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορείτε να έχετε συγκεντρωμένα τα στατιστικά κάθε ημέρας σας, αλλά και να διαχειρίζεστε πολλές από τις λειτουργίες του ρολογιού, όπως επίσης και να βλέπετε πληροφορίες γι’ αυτό, όπως την υπολειπόμενη αυτονομία του, τις αναβαθμίσεις κ.ά.

Το Huawei Watch GT 2 θα κυκλοφορήσει με κόστος 229 ευρώ για την έκδοση των 42mm.