Το κοκτέιλ το καλοκαίρι, είναι όπως το κρασί για τον χειμώνα. Απαραίτητο. Τώρα με την ζέστη δεν υπάρχει καλύτερο απ΄το να απολαμβάνεις ένα γεμάτο (και βαρύ ενίοτε – βλέπε zombie) ποτήρι με μπόλικο πάγο, ομπρελίτσες για ντεκόρ και χρωματιστά καλαμάκια. Ειδικά όταν όλα αυτά γίνονται υπό το φως των αστεριών ή της Ακρόπολης, ή ακόμα και σε ψαγμένα και μοντέρνα μπαράκια της Αθήνας με την ευχάριστη και καλοκαιρινή μουσική να ηχεί. Όπως κατάλαβες, είμαι huge fan του καλοκαιριού και της όλης φάσης που παίζει στο κέντρο.

Μπορεί βέβαια η τιμή τους να τσούζει λίγο, οι θερμίδες να πληγώνουν το είναι μας κάθε φορά που τελειώνουμε την pina colada, αλλά δεν γίνεται να υποβάλεις αντίσταση. Είναι λατρεία και γι’αυτό έχουμε ψαχτεί πολύ καλά για να βρούμε τα καλύτερα. Μιας που έρχεται ΣΚ και σίγουρα ετοιμάζεις δυναμική έξοδο, πέρνα σε ένα από τα παρακάτω και θα μας θυμηθείς.

1. Tailor Made

Αυτό το bar θα σε απογοητεύσει μόνο στην περίπτωση που δεν βρεις έστω και μια μικρή θεσούλα να κάτσεις. Είναι από τα must μαγαζιά που πρέπει να επισκεφτείς στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, όχι μόνο για τον μυρωδάτο (και δυνατό) καφέ, αλλά για τα υπέροχα κοκτέιλ που φτιάχνουν οι barista. Εκτός των άλλων, θα ανακαλύψεις μία λίστα με κοκτέιλ που σίγουρα δεν ήξερες αλλά και να επιλέξεις εκείνα που βρίσκονται στα μέτρα σου.

Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, Αθήνα 

tailor

2. The Bank Job

Στην Κολοκοτρώνη το στέκι είναι ένα. Και δικαίως μάλιστα. Το Bank Job μπορεί να είναι ένα μικρό σε θέμα χώρου bar, είναι όμως μεγάλο στην ποιότητα του. Εκτός από ωραία μουσική και κόσμο, διαθέτει τους καλύτερους barista για να απολαύσεις ευχάριστα το κοκτέιλ σου. Τώρα που είναι καλοκαίρι, αν περάσεις από τον δρόμο εκείνο, θα δεις πολλά άτομα να κάθονται εκτός και εντός του μαγαζιού σε ένα πολύ ευδιάθετο κλίμα. Μην δεις την ταμπέλα, αμέσως να καταλάβεις ότι είναι το Bank Job.

Κολοκοτρώνη 13, Αθήνα 

bank

3. Baba Au Rum

Έχει τα πρωτεία του εξαιρετικού κοκτέιλ και σίγουρα όσες φορές και να το επισκεφτείς, δεν θα σε απογοητεύσει ούτε μία. Στο στενάκι της Κλητείου θα συναντήσεις το Baba Au Rum, κι αν απλά θέλεις να το προσπεράσεις, θα χρειαστεί να περάσεις ανάμεσα στον πολύ κόσμο που μαζεύει κάθε φορά. Αν παρ΄όλα αυτά μείνεις, θα καταλάβεις την ποιότητα του, ενώ όχι μόνο έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα στα καθιερωμένα κοκτέιλ, αλλά και σε μία γκάμα προτάσεων των ίδιων των barista. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το προτιμούν όλοι.

Κλειτίου 6, Αθήνα

baba

4. Couleur Locale

Ό,τι και να πεις για το Couleur Locale, δεν θα μπορεί να αποτυπώσει πλήρως την ποιότητα του σαν μαγαζί. Από τους ευγενικούς σερβιτόρους, μέχρι τους καλύτερους barista η ταράτσα αυτά πάντα θα σε καλεί το καλοκαίρι για να απολαύσεις ένα ξεχωριστό κοκτέιλ, φυσικά με θέα την Ακρόπολη. Θα σε ανταμείψει πλήρως, γι’αυτό ξέρεις που πρέπει να οδηγηθείς το ΣΚ.

Νορμανού 3, Αθήνα

couleur

5. Lacandona

Το Lacandona βρίσκεται στην Hπίτου και είναι γνωστό για τα πολύ φθηνά και ωραία μοχίτο του. Κάθε Παρασκευή, η πλατεία μπροστά από το μαγαζί γεμίζει με συζητήσεις και γέλια από τις μεγάλες παρέες που το επισκέπτονται. Είναι από τις πολύ τίμιες επιλογές για το καλοκαίρι και γι’αυτό γίνεται εύκολα στέκι. Για μένα είναι ήδη εδώ και δύο χρόνια και δεν το αλλάζω.

Ηπίτου 4, Αθήνα

lacandona

6. Momix

Τα μοριακά κοκτέιλ με την υπογραφή του Momix, κάνουν την διαφορά σε όλη την Αθήνα. Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που το επισκέφτηκα, ότι είχα μπερδευτεί πολύ με το τι θα πάρω -βασικά ήθελα να τα δοκιμάσω όλα- αλλά τελικά είχα καταλήξει στο Hugo’s Brunch. Τα κοκτέιλ παίζουν μαζί σου όταν στα φέρνουν και αλήθεια είναι ότι είναι ένα παιχνίδι, γι’αυτό και το Momix θεωρείται πρώτο στο είδος του. Κυριολεκτικά.

Κελεού 1, Αθήνα

μομιχ