Ενώ παραμένουμε σπίτι, όχι μόνο εμείς αλλά και τα παιδιά μας περνούν από μία πρωτόγνωρη δοκιμασία. Ειδικά τώρα, που τα περισσότερα παιδιά καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους από το σπίτι αλλά και να συνηθίσουν το παιχνίδι μέσα. Οι εξωτερικές δραστηριότητες είναι ακόμα περιορισμένες έτσι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να βρίσκονται σε έναν όμορφο χώρο που θα τα εμπνέει ώστε να παραμένουν σε αυτόν και να πραγματοποιούν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες. Το παιδικό δωμάτιο άλλωστε είναι ένας χώρος “ιερός” για κάθε παίδι, καθώς αποτελεί το δικό του “καταφύγιο”, ένας ξεχωριστό σημείο του σπιτιού που πρέπει να το βοηθάει να αναδεικνύει όχι μόνο την προσωπικότητά του, αλλά και τα δημιουργικά ταλέντα του.

Με την Άνοιξη να μας έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα για τα καλά και τη διάθεση μας να σημειώνει limit up, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επιχειρήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα του παιδικού δωματίου, χαρίζοντας ανοιξιάτικα και αισιόδοξα vibes που θα ενθουσιάσουν το παιδί και θα το κάνουν ακόμη πιο ευτυχισμένο και χαρούμενο. Μέσα από τις μικρές αλλαγές που σας προτείνουμε παρακάτω θα κάνετε το παιδικό δωμάτιο να θυμίζει Άνοιξη από άκρη σε άκρη… 

Διακοσμητικά μαξιλάρια σε έντονα χρώματα και φανταστικά σχήματα

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχτούμε την Άνοιξη από να το να αποχαιρετήσουμε τα μουντά χειμωνιάτικα χρώματα και να καλωσορίσουμε τα πιο έντονα και ζωηρά! Επιλέξτε διακοσμητικά μαξιλάρια όχι μόνο σε έντονα χρώματα αλλά και σε μοναδικά σχέδια που θα λατρέψουν τα παιδιά όπως: από ζώα της φάρμας, τους αγαπημένους τους ήρωες, λουλούδια κτλ.

Νέο Φωτιστικό

Ένα νέο φωτιστικό σε ζωηρά χρώματα και σχέδια με ανοιξιάτικη διάθεση θα φέρει την ανανέωση που θέλετε. Μάλιστα, αναλόγως το χρώμα του φωτιστικού, φως αντίστοιχου χρώματος θα λούζει το δωμάτιο των παιδιών σας. Υπάρχει άλλωστε τίποτα καλύτερο από ένα υπέροχο φούξια φωτιστικό σε σχήμα λουλουδιού, να γεμίζει με ροζ χρώμα το δωμάτιο της μικρής σας πριγκίπισσας;

Bonus Tip: Δεν είναι απαραίτητο να πάρετε καινούριο φωτιστικό, εάν είναι δυνατόν να αλλάξετε μόνο του καπέλο του. Για παράδειγμα, ένα νέο καπέλο με σχέδια από λουλούδια θα δώσει αμέσως ένα ανοιξιάτικο touch.

Ανοιξιάτικες Κουρτίνες

Νέες κουρτίνες με παιχνιδιάρικα σχέδια όπως με φύλλα και λουλούδια. Είναι από τους πιο απλούς τρόπους να ανανεωθεί το παιδικό δωμάτιο. Πραγματικά, μόνο η αλλαγή κουρτινών μπορεί να κάνει έναν χώρο να μοιάζει αγνώριστος.

 

Σεντόνια με ανοιξιάτικο αέρα

Επιλέξτε prints με ανοιξιάτικη διάθεση. Τα νέα σεντόνια είναι πάντα μία καλή ιδέα, ειδικά όταν σας βοηθούν να φέρετε κυριολεκτικά μία νέα εποχή στον χώρο που κοιμάται το παιδί. Φανταστείτε το. Ξυπνάει το μικρό σας αγγελούδι και βλέπει στην μαξιλαροθήκη του τον ήλιο και στο σεντόνι του τα σύννεφα. Υπάρχει κάτι πιο ανοιξιάτικο;

 

Κουτιά Αποθήκευσης

Ώρα να αποθηκεύσουμε έξυπνα τα χειμωνιάτικα ρουχαλάκια τους. Τοποθετήστε τα σε χρωματιστά κουτιά αποθήκευσης που γίνονται εύκολα ένα με το δωμάτιο και προσδίδουν στην ανοιξιάτικη διακόσμηση. Μπορείτε είτε να τα τοποθετήσετε πάνω από ντουλάπες/συρταριέρες είτε κάτω από το κρεβάτι. Έτσι, και θα έχετε ανανεώσει την διακόσμηση του δωματίου αλλά θα έχετε εκμεταλλευτεί τον έξτρα χώρο που υπήρχε χωρίς να τον περιορίσετε.

Επιλέξτε κουτιά αποθήκευσης σε έντονα χρώματα και σχέδια.

Νέες καρέκλες και τραπεζάκια

Φέρτε τον ανοιξιάτικο ήλιο στο δωμάτιο με καρέκλες και τραπεζάκια σε έντονα χρώματα. Τα παιδιά ξοδεύουν τον περισσότερο από τον χρόνο τους με το να ζωγραφίζουν και να σχεδιάζουν οπότε ένα νέο τραπέζι με χρωματιστή καρέκλα είναι μία ιδανική προσθήκη.

Ουρανός Κρεβατιού

Μία ακόμη προσθήκη που θα ανανεώσει το παιδικό δωμάτιο είναι να βάλετε ουρανό κρεβατιού. Θα συμπληρώσετε την ανοιξιάτικη διάθεση με το να έχετε φτιάξει το τέλειο παιδικό δωμάτιο! Μία ακόμη πινελιά για να συμβάλετε στα πιο γλυκά τους όνειρα.

Οι νέες αλλαγές στο δωμάτιο τους θα κάνουν τα παιδιά να… μην θέλουν να το αφήνουν ούτε λεπτό! Όλα τα απαραίτητα αντικείμενα που χρειάζεστε για να προσθέσετε ανοιξιάτικα vibes στο παιδικό δωμάτιο (και πολλά περισσότερα), μπορείτε να τα βρείτε στο site της ΙΚΕΑ. Τα προϊόντα της IKEA μπορείτε να τα παραγγείλετε ακόμη πιο εύκολα από την άνεση του σπιτιού σας, καθώς παρέχεται δωρεάν μεταφορά για αγορές άνω των 50€ σε όλη την Ελλάδα έως 30/4.