Για ακόμα μια χρονιά και, μάλιστα τρίτη διαδοχική, η Ελένη Φουρέιρα επιστρέφει στην Eurovision! Θα συμμετάσχει στο online event που θα διεξαχθεί αντί του φετινού διαγωνισμού στις 16 Μαΐου. 

Η τραγουδίστρια και performer άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της όταν έλαβε μέρος στον διαγωνισμό το 2018 εκπροσωπώντας την Κύπρο. Έτσι, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης επέμειναν να συμμετάσχει και φέτος.

Θα την δούμε στο online μουσικό event «Europe Shine A Light», που θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο 16 Μαΐου. To event που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ στις 22:00 του Σαββάτου, θα γίνει στη θέση της φετινής διοργάνωσης που ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Φουρείρα θα κάνει την εμφάνισή της στην ενότητα «Eurovision Heroes». Θα μιλήσουν καλλιτέχνες που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το κοινό, αφήνοντας το «αποτύπωμά» τους στην Eurovision.

Φουρέιρα eurovision

Η “ιστορία” της Ελένης Φουρέιρα στην Eurovision

Η Ελένη Φουρέιρα ξεσήκωσε όλη την Ευρώπη με την συμμετοχή της και κατάφερε να συνδέσει αμέσως το όνομά της με την Eurovision. Αν και το «Fuego» τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Eurovision 2018, πολλοί την χαρακτήρισαν ως ουσιαστική νικήτρια της διοργάνωσης. Το τραγούδι έκανε όλη την Ευρώπη να χορεύει στους ρυθμούς της και η ίδια έκανε μια πολύμηνη sold out περιοδεία σε πολλές χώρες.

Το 2019 η Ελένη Φουρέιρα άφησε πάλι το στίγμα της στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Έκανε μία ακόμη εκρηκτική εμφάνιση στον τελικό του Ισραήλ μαζί με άλλους θρύλους του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, μοιράστηκε στη σκηνή με τους Conchita Wurst, Mans Zelmerlow και Verka Serduchka και έκανε την Ευρώπη να παραληρεί ξανά, με μια εντυπωσιακή performance στο τραγούδι «Dancing Lasha Tubai».

Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Youtuber παγκοσμίου φήμης, Nikkie De Jager. Η οποία είναι και fan της Ελένης Φουρείρα, όπως είχε δηλώσει σε κοινό τους instagram live που είχε γίνει το 2018 πριν τον διαγωνισμό. Δείτε παρακάτω όλο το live όπου Jager και Φουρέιρα μιλούν για την Eurovision, για το make-up και για την γυναικεία ενδυνάμωση.